Milovníci dobrého jídla by si neměli nechat ujít zajímavou podívanou, ve které se během jednoho týdne utká Veronika Koko Šmehlíková, Marika a Jiří Kučovi, Martin Škoda, Kateřina Bednářová a Marek Pavala. 

Prostřeno je stálicí televizní zábavy již dvanáctým rokem. Vůbec poprvé se v něm ale objeví oblíbená moderátorka, foodblogerka a držitelka mnoha cen Veronika Koko Šmehlíková. Koko pravidelně zásobuje své fanoušky přísunem nových receptů ve svém pořadu Menutovka na internetové televizi Mall.tv. Nyní se postavila výzvě a také čtveřici soupeřů. „Celé natáčení je velmi intenzivní, fyzicky i psychicky náročné. A musím říct, že obdivuji všechny, co mají někdy chuť a sílu do toho jít třeba i víckrát,” prozrazuje Veronika dojmy z natáčení.

„Pocity, které si z toho týdne odnesete, závisí hodně na lidech, tedy nejen na partě lidí, která se u stolu sejde, ale vlastně i na rozpoložení štábu, pro který je to snad ještě náročnější. Kolikrát na nás koukali, jak jíme, a sami za celý den nic nesnědli. Zkrátka je to tak hektické, že nebyl čas,“ dodává soucitně Koko.

Natáčelo se v době, kdy teploměry ukazovaly i 34°C. V kuchyni s rozpálenou troubou, plotýnkami a pod sálajícími světly se mačkalo v jednu chvíli až deset lidí. „Ubrousky jsem hostům měnila před každým chodem a místo na ústa je používali na čelo,” vzpomíná Veronika na náročné chvíle. „V tom vedru jsem nemohla téměř nic sníst. Budu asi jediný hráč, který snad nedojedl za celý týden jediný chod. Už jsem prostě nemohla,” přiznává Koko, která si své menu vyzkoušela nejdříve v rodinném kruhu.

„Zkrátka jsem chtěla servírovat hostům něco, co nám doma chutná. Většinu jídel jsem už někdy vařila i ve svém pořadu Menutovka na Mall.tv, takže se diváci budou moct podívat v klidu na jednotlivé videorecepty a klidně si pak něco z toho zkusit uvařit i sami doma,” prozrazuje oblíbená foodblogerka, která nakonec přece jen zariskovala a vytvořila dezert, jaký svět neviděl.

Celý její kulinářský výkon mohou diváci sledovat v úterý 7. září od 17:50. „Jestli to byla správná volba, zjistíte až v úterý, když budou moji spoluhráči komentovat průběh večera. I já jsem sama zvědavá, co budou říkat na kameru. Během natáčení všechny totiž bedlivým okem i uchem hlídá produkce, aby si nesdělovali žádné dojmy a informace, které se týkají pořadu, takže jsme se museli vlastně neustále bavit o počasí,” vtipkuje Veronika. Ta si pro sebe nenechá ani zákulisní informace, na které jsou její fanoušci zvědaví nejvíce.

„V tuto chvíli ještě nic prozradit nemůžu, ale o to větší porci zajímavostí můžete čekat ve tříhodinové nahrávce nového podcastu Koko & Cocotte. Založili jsme ho s mým dlouholetým kamarádem Jirkou Hilgartem, který navíc od září nastupuje jako nový šéfredaktor časopisu F.O.O.D.,” prozrazuje nadšeně Veronika, která podcast zveřejní v pátek 10. září, jakmile budou odklopeny všechny poklice a odhalen vítěz. „A bude to výživné,” slibuje.  

Fotogalerie
5 fotografií