Dokument Harry a Meghan je bezesporu kontroverzní podívanou plnou stížností a fňukání vévody a vévodkyně ze Sussexu, kteří sami sebe vykreslují jako dvojici, co udělala všechno správně, ale nepřející příbuzní z královského paláce jim i tak neustále házeli klacky pod nohy. Jejich ostrá slova zasahují až na kost všechny - zejména Harryho bratra, prince Williama (40), jeho manželku, princeznu Catherine (40), a krále Karla III. (74).

I přesto vše však zdá, že členové britské monarchie dokáží zachovat chladnou hlavu a chovat se profesionálně během vánočního období, kdy se očekává, že si oba páry vymění dárky - respektive, dárky pro své potomky. „Navzdory tomu, že je mezi páry zlá krev, William a Kate by nikdy nepřipravili malého Archieho a Lilibet o dárky pod stromečkem,“ tvrdí královská korespondenta Roya Nikkhahaová (52) podle deníku Mirror.

Do svých sporů podle všeho nezatahují nevinné děti, které nemají ani ponětí, co se mezi jejich nejbližšími děje. Výměna drobných balíčků pod vánočním stromečkem je naopak milou tradicí, kterou by si nedovolili porušit ani Harry s Meghan. I ti prý odešlou dárky pro prince George (9), prince Louise (4) a princeznu Charlotte (7). „Dospělí si ale žádné dárky posílat nebudou,“ má jasno Nikkhahaová.

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu Petr Macek

A není to jediné velkorysé gesto, kterého se vzdor všem očekáváním „odpadlíci“ Harry a Meghan dočkají. Král Karel III. ho prý i přes nelibost většiny Britů ho i s manželkou pozval na květnovou korunovaci. „Navzdory všemu, co Harry řekl a co mohlo Jeho Veličenstvo zranit, bude mít král pro svého syna vždy dveře otevřené. Nepřeje si, aby byla jeho korunovace zatížena jakýmkoli rodinným dramatem,“ uvedl zdroj z Buckinghamského paláce pro deník The Mirror.

„Harry je jeho syn a Jeho Veličenstvo ho bude vždy milovat. I když je to v tuto chvíli těžké,“ dodal zdroj. Korunovace krále Karla III. a královny-manželky Camilly (75) proběhne v sobotu 6. května 2023 v londýnském Westminsterském opatství. I když je to ještě poměrně daleko, přípravy už prý začaly. Koruna svatého Eduarda, která se používá od korunovace krále Karla II. v roce 1661, už byla převezena z Toweru, aby se upravila její velikost tak, aby novému vladaři perfektně sedla...

Fotogalerie
131 fotografií