Příznivce britské královské rodiny potěšil nejnovější příspěvek na jejich oficiálním instagramovém profilu. Objevila se tam totiž vánoční pohlednice, kterou letos bude král Karel III. společně se svou paní, královnou manželkou Camillou (75), rozesílat na všechny strany. Je poměrně jednoduchá - na jedné straně je stručné přání krásných Vánoc a šťastného nového roku, na druhé snímek páru, co vznikl v září tohoto roku na hrách Braemar Royal Highland Gathering.

To vyvolalo kontroverzi, někteří poukazovali na to, že na obrázku chybí královy děti a vnoučata. Přestože tomu tak nebylo ani v minulých letech, tentokrát je to zdrojem mnoha spekulací. Podle některých je nepřítomnost prince Williama (40) a prince Harryho na pohlednici pouze následkem pošramocených rodinných vztahů. Oleje do ohně rovněž přililo nedávné vydání dokumentu Harry a Meghan na Netflixu, kde se to jenom hemží drsnými nařčeními a slovy o lžích.

Video
Video se připravuje ...

Třaskavý dokument Harry a Meghan: Další ukázky, další bouře Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Podle Adama Hellikera, experta na královskou rodinu a životopisce, ovšem fotografie symbolizuje pevnost, pocit stability a růžové budoucnosti. „Stojí tu jenom oni dva, ignorují hašteřící se děti a vnoučata. Chci říct, kdo jiný by tam měl být? Princ William a Kate s Harrym a Meghan? Bylo by to moc na sílu, vypadalo by to nuceně a trapně,“ citoval jej deník The Sun. Další expert zase ocenil škodolibý úsměv Camilly i volbu oblečení páru - odkazující nejenom na Skotsko, ale i na zesnulou královnu Alžbětu II. (†96).

Královna totiž milovala skotské hry Braemar, letos se jich však kvůli svému zdravotnímu stavu již neúčastnila. Koneckonců se konaly pouhých pět dní před její smrtí. Dá se tedy předpokládat, že zvolený snímek je dojemnou poctou milované vladařce a mamince krále Karla III., ale zároveň jasným vzkazem pro „odpadlíky“ Harryho a Meghan, že ani jejich útoky na britskou monarchii s nimi nikterak neotřesou. K dokumentu se ani jeden nevyjadřují… a je to tak možná nejlepší.

Fotogalerie
89 fotografií