Princ Harry si v nejnovější ukázce na druhou část dokumentu o svém životě nebral už vůbec servítky. Ve svém dosud nejpalčivějším útoku na královskou rodinu překvapivě obvinil královský palác z toho, že ​​lhali, aby ochránili jeho bratra. A také tvrdil, že on a Meghan byli obětí „institucionálního gaslightingu“.

Abyste věděli, gaslighting je určitá forma psychické manipulace a citového zneužívání, během kterého se pachatel snaží zasít pochybnosti do konkrétní oběti, pročež pak manipulované osoby zpochybňují vlastní paměť, vnímání reality i svůj vlastní zdravý rozum.

Zatímco svět netrpělivě čeká na druhou část dokumentu, která by měla být k vidění od 15. prosince, rozhořčený vévoda ze Sussexu se ve zveřejněné ukázce zjevně již definitivně přestal přetvářet, když se otřel o svého bratra a následníka trůnu prince Williama (40). „Rádi lhali, aby ochránili mého bratra. Ale nikdy nebyli ochotni říct pravdu, aby ochránili nás,“ citoval jeho slova britský deník DailyMail

Video
Video se připravuje ...

Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Prozatím není jasné, koho měl Harry tím slůvkem „oni“ na mysli, ani v čem „lhali“. Je možné, že to pak nebude vysvětleno ani v dokumentu jako takovém, již dříve bylo mnoho jejich tvrzení vyvráceno jako polopravdy či překroucená prohlášení. Jisté však je, že on a jeho manželka Meghan Markleová již dříve obvinili členy královské rodiny z úniku informací do tisku ve snaze poškodit jejich pověst. 

V upoutávce také Harry říká: „Zajímalo by mě, co by se s námi stalo, kdybychom se z toho nedostali ven“, a svého odchodu z Británie do USA rozhodně nelituje. „Vždy jsem měl pocit, že to byl boj, za který stojí za to bojovat,“ zdůraznil. A jeho paní si zase stýská, že ji „nenechali na pospas vlkům, ale vlkům jí přímo předhodili“.

Nečestné praktiky paláce potvrzuje také jejich blízký přítel Christopher Bouzy (47), který skálopevně tvrdí: „Aktivně nabírali lidi, aby šířili dezinformace.“ Královská rodina se k dokumentu (zatím) nijak nevyjadřuje, určitě jim to nemůže být ani trochu příjemné...

Fotogalerie
101 fotografií