Dokumentem se prolínají Meghaniny slzy. „Ani nevím, kde začít...“ stěžuje si herečka s ručníkem na hlavě. A pak postupně představují vlastní verzi příběhu, kterak se poznali, vzali a po problémech v královské rodině odešli do Ameriky.

Předsudky, rasismus

„Myslím, že byli překvapeni, že zrzek dokázal sbalit tak krásnou a inteligentní ženu,“ vzpomíná Harry na to, jak Meghan přijala jeho rodina. Ale měli prý předsudky. „Hm, americká herečka, to nevydrží,“ mysleli si podle něj.

Další předsudky měly prý rasistickou povahu – už dřív média přinášela jejich stížnosti či obvinění. „Zjevně si ne všichni uvědomovali, jaké jsem rasy, protože z toho pak dělali takový problém, když jsem přijela do Británie. Předtím se ke mně nikdo jako k černošce nechoval,“ popisuje v jiné scéně herečka, jejíž matka je černoška a otec běloch.

Oběti z obou stran

Kvůli rase, respektive údajnému rasismu Britů, prý potřebovala extra ochranku – což byl jeden z velkých sporů Harryho a Meghan se zbytkem rodiny. Do dokumentu pak z nějakého důvodu zařadili historický exkurz o tom, jak Harryho předkové panovníci organizovali a financovali obchod s otroky z Afriky.

„Obětovala vše, co kdy znala, svou svobodu, aby se připojila k mému světu, brzy poté to dopadlo tak, že jsem já obětoval vše, co znám, a přidal se k jejímu světu,“ vykresluje Harry „ohromnou love story“.

Klanět se? Žertuješ?

Coby Američanku prý Meghan šokovala formalita v rodině. Když se jí před první návštěvou rodiny Harry zeptal „Umíš udělat pukrle, že ano?“, považovala to za žert.

Jde jim prý jen o soukromí... A teď je prodali

Celá šestidílná série, z které byla zatím uvolněna půlka a druhá bude následovat za týden, začíná koncem – tedy Harryho odletem z Británie za oceán, pro který se dávno vžil pojem Megxit. Už tehdy si natáčel scény ze svého soukromí, až za půl roku uzavřeli smlouvu s internetovou televizí Netflix; údajně za honorář až 100 milionů dolarů, tedy 2,3 miliardy korun. Nejspíš proto nyní pár, jenž se s oblibou zaklíná tím, že jim jde jen o nárok na jejich soukromí, předvádí romantické polibky i obě své děti Archieho (3) a Lilibet (1,5)...

Aby dokument nepůsobil jednostranně, hned v úvodních titulcích stojí, že členové královské rodiny obsah tohoto seriálu odmítli komentovat. 

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan v dokumentu, který bude bolet! Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Fotogalerie
56 fotografií