Letošní Vánoce budou pro členy britské královské rodiny dost jiné než v předchozích letech. Tentokrát totiž mezi nimi bude chybět milovaná Alžběta II. (†96), dáma, jež stála v čele monarchie přes 70 let. Proto to bude tentokrát poprvé, co každoroční rodinné setkání na soukromém statku v Norfolku, v Sandringhamu, kde monarchové tráví svátky již od roku 1988, uspořádá Alžbětin syn král Karel III.

Princ a princezna z Walesu, tedy následník trůnu William (40) a princezna Catherine (40), tam samozřejmě i se svými třemi ratolestmi nebudou chybět, ubytovaní v nedalekém Anmer Hall, domově, který jim dala královna. Na dosah ruky současného vladaře a jeho manželky Camilly (75). Postupně se k nim pak připojí i další příbuzní, aby se pak všichni zúčastnili tradiční procházky do kostela na Štědrý den ráno.

Král Karel se i přes napjaté vztahy, které v rodině panují, údajně rozhodl udělat vstřícné gesto a pozval svého syna Harryho s manželkou Meghan Markleovou, někdejší televizní herečkou, a jejich dva potomky na svátky. Zdroj z blízkého okolí krále však neočekává, že Sussexští zvednou olivovou ratolest... „Je nepravděpodobné, že by se zúčastnili,“ citoval jej deník DailyMail.

Král Karel, ještě nedávno známý jako princ Charles, svým pozváním chtěl dát najevo, že královští vyvrhelové zůstávají „velmi milovanými“ členy rodiny, přestože své královské povinnosti již před časem pověsili na hřebíček a v rámci neslavného Megxitu prchli do Kalifornie, kde žijí v luxusním sídle, obklopení celebritami. Jenže místo toho, aby si užívali tolik vytouženého klidu, chodí z jednoho interview a podcastu do druhého...

Video
Video se připravuje ...

Meghan, vévodkyně ze Sussexu: Čím rozvedená herečka okouzlila prince Harryho? Videohub

Princ Harry navíc hodlá hned po Novém roce vydat svou autobiografii s názvem Spare, tedy „Náhradník“. Ve španělštině bude název ještě pikantnější – Spare: En La Sombra, tedy „Náhradník: Život ve stínu“. Její vydání bylo odložené prý jako projev úcty po smrti královny. Není vak pochyb, že to bude kniha plná šokujících odhalení, ukňouraného stěžování a divokých nařčení. A vzhledem k tomu, že vztahy mezi přeběhlíky do USA a zbytkem královské rodiny jsou už teď velmi mrazivé, nejspíš se jim do Anglie ani nechce...

Fotogalerie
46 fotografií