Pár informací o nové šokující knize vyplulo na povrch, především název Spare, tedy v překladu Náhradní, v souvislosti s tím, že je Harry »jen« mladším bratrem, zplozeným proto, kdyby náhodou William (40) nemohl nastoupit na trůn (například kdyby zemřel). Už to dává tušit, že se s tím Harry a Meghan opět »nemazali«.

Publikace, jejíž vydání je stanoveno na leden následujícího roku (přičemž původně to mělo být daleko dřív, ale z důvodu piety za zesnulou královnu Alžbětu to bylo odsunuto), má být „pravdivá a naprosto přesná“, ale též slibuje syrovou a neotřesitelně upřímnou zpověď“. Bude mít 416 stran a jejím autorem, tedy jak se říká ghost writerem (anonymní autor díla prezentovaného jako dílo někoho jiného, většinou známé osobnosti, zde tedy Harryho) je ve skutečnosti JR Moehringer.

Nakladatelství za tuto knihu zaplatí 35 milionů liber (v přepočtu bezmála miliarda Kč), z čehož má vévoda ze Sussexu obdržet 17,5 milionu liber (499 931 275 Kč) ještě před vydáním. Podle vydavatelství Penguin Random House princ Harry navíc již 1,3 milionu liber (37 milionů korun) ze své zálohy daroval chritativní organizaci pro děti Sentebale a dále daroval 300 tisíc liber (8,5 miliono korun) charitě Wellchild pro postižené děti, jejímž je patronem.

To je od něj jistě šlechetné a chválihodné, ale otázka je, nakolik pro to bude mít pochopení zbytek královské rodiny. Ten už se teď obává, co všechno zase nezdárný Harry prozradí a jaký to bude mít dopad na jejich vztahy. A mají k obávám asi dost dobrý důvod, alespoň podle toho, co bylo nyní odhaleno.

Kniha se několikrát vracela od nakladatele k Harrymu a JR Moehringerovi a zpátky, i když o tom lidé nevědí. Je to proto, že nakladatelé chtěli pokrýt více témat a přidat více detailů k některým věcem, co už byly v knize zahrnuty. Je tak velmi reálná obava, že to znamená, že Harry musel tu knihu udělat žhavější a věnovat se i odhalením, s nimiž možná nebude Harry příliš smířený,“ uvedl zdroj britského The Sun. Možná když jde o to přidat víc šťavnatých informací a pikantností, tak odhalí i něco ze sexuálního života?

Dokonce prý Harry možná oslovil i své bývalé přítelkyně Chelsy Davyovou (37) a Cressidu Bonasovou (33), aby se také rozpovídaly o vztahu s ním a s královskou rodinou obecně, ač doposud držely dekórum a hlavně jazyk za zuby. Předpokládá se, že některé osoby ale jeho nabídku odmítly.

 

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
63 fotografií