Spisovatelka Christina Oxenbergová je potomkem srbské královské rodiny a nový britský král Karel III. je jejím bratrancem ze třetího kolene. Ačkoli se příbuzenství může zdát už poměrně vzdálené, ve skutečnosti má Christina k britským aristokratům dost blízko a moc dobře ví, jak to v jejich rodině chodí. Alespoň to tvrdí v pikantním rozhovoru pro The Post

Podle Oxenbergové se královská rodina rozhodně nemazlí s žádnými nově příchozími – a obzvláště pak se ženami, které by si chtěly něco začít s některým z urozených mužů. Podle Christiny tak „přežijí“ jen ty nejsilnější. 

Video
Video se připravuje ...

Na zdraví našich chotí a milovaných žen aneb Příběhy královských milenek Videohub

Pekelná šikana Meghan Markleové

„Meghan Markleové vzkazuji: ‚To, čím procházíš, je pekelný druh šikany‘,“ uvedla Oxenbergová. Podle ní drsnému zacházení neunikne nikdo – ani novopečená princezna z Walesu Kate Middletonová (40). 

Christina je mladší sestra herečky Catherine Oxenbergové (61). Jejich matkou je princezna Alžběta Jugoslávská (86), která si podle spisovatelky kdysi byla velmi blízká s Karlem III.

 

Kate ze střední třídy

Christina mezi britskou královskou rodinou prožila většinu svého života. Moc dobře si podle svých slov vzpomíná například na dobu, kdy Kate Middletonová chodila s princem Williamem (40), než se v roce 2011 vzali. Rodině připadalo velmi legrační, když ji tehdy tisk tituloval jako „Kate Middle Class“ (Kate ze střední třídy) v narážce na její neurozený původ. Za jejími zády ji tak prý označovali a snobství rodiny neznalo mezí. 

Jebalovi

Královna Camilla se pak měla velmi nevybíravě vyjadřovat o rodičích princezny Kate, Michaelovi a Carole Middletonových. Říkala jim například Jebalovi (v originále Fockers) v narážce na komedii o velmi nekonvenční rodince Jeho fotr, to je lotr! z roku 2004.

Podle Oxenbergové ale za svérázným jednáním překvapivě nebyl zlý úmysl. Šlo prostě o specifický humor rodiny a následek života ve zlaté kleci, jaký si běžný občan nedovede ani představit. 

Video
Video se připravuje ...

Klenoty a kalorie - kteří členové královské rodiny trpěli poruchou příjmu potravy? Videohub

Princ Andrew ztratil spřízněnou duši

Přesto nicméně popichování své škody napáchalo. Americká herečka a fotografka Kathleen Norris Starková (66), známá jako Koo Starková, si například kvůli královské rodině nikdy nevzala prince Andrewa (62), ačkoli se velmi milovali. 

Koo chodila s Andrewem 18 měsíců v 80. letech minulého století. Královně Alžbětě (†96) se prý nejprve líbila – herečka například princi koupila jeho první modré džíny. Pak ale tisk rozmázl, že kdysi hrála v soft pornofilmech, a královna vztah ukončila. 

„Oba se opravdu milovali,“ uvedla Oxenbergová. „Byli spřízněné duše. Zabránili mu, aby si vzal svou spřízněnou duši. Kdyby si ji vzal, bylo by dnes všechno jinak,“ tvrdí žena s odkazem na princovy sexuální skandály a vazby na odsouzeného pedofila Jeffreyho Epsteina (†66). 

Šikana české princezny

Drsnými časy si po přivdání se do královské rodiny prý prošla i princezna Marie Kristina z Kentu (77) česko-německého původu. Když se v roce 1978 provdala za prince Michaela z Kentu, nová rodina ji nepřijala nijak vřele. A to i přesto, že měla urozené předky. 

„Bylo s ní zacházeno stejně jako s Meghan – s nedostatkem respektu a neustálým zesměšňováním,“ tvrdí Oxenbergová. „Vždycky jsme se jí posmívali,“ vzpomíná. Jí samotné v té době bylo 16 let a mnohdy tak kopírovala chování svých starších příbuzných, aniž by z toho měla větší rozum. 

Nejde o rasu, ale o národnost

Když si pak Meghan Markleová v roce 2018 vzala prince Harryho, lepšího zacházení se jí nedostalo. „Na nově příchozí jsou drsní. Zvlášť na cizince. Není to o barvě kůže, je to o tom, že je cizinka,“ vysvětlila, proč Harryho nevěsta ležela aristokratům tolik v žaludku. 

Podle Oxenbergové ale Meghan musí zkrátka vydržet. Navzdory nevybíravému chování totiž prý rodina Harryho volbu respektuje a nejedná se o projevy nějaké hlubší nenávisti. Časem se podle spisovatelky všechno uhladí. A pak přijde zase někdo jiný, kdo se stane novým terčem posměšků...

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší týden v životě Alžběty II.? Po smrti Diany! idh, Pathé Distribution UK

Fotogalerie
226 fotografií