Jejich budoucnost je nejasná a jsou si toho až příliš dobře vědomi… Již dříve se šuškalo, že by se princ Andrew, syn královny Alžběty II., a jeho bývalá manželka Sarah Fergusonová měli po všech Andrewových skandálech odsunout ze sídla panovníků. Zapletení Andrewa do kauzy usvědčeného sexuálního delikventa a pedofila Jeffreyho Epsteina (†66), soud s poškozenou ženou a následné finanční vyrovnání z kapes daňových poplatníků udělalo královské rodině v očích veřejnosti hodně špatnou vizitku.

I nadále sice zůstává princ se svou někdejší ženou, s níž má dvě dcery, princezny Eugenii (32) a Beatrici (34), v honosném sídle ve Windsoru, avšak se obávají, že by mohli být ze svého teplého hnízdečka co nevidět „vykopnuti“. Andrew, vévoda z Yorku, ostatně není pracujícím členem britské monarchie, a tak nemá nárok na stejný luxus jako jeho příbuzní. Andrewův bratr Karel III. navíc začíná vládnout jako král - a snaží se splnit předchozí sliby, že výrazně zefektivní a zeštíhlí monarchii.

Video
Video se připravuje ...

Na obří vyrovnání Andrewa tlačil Charles. Kvůli Alžbětě II., říká Forejt. Jiří Marek, Lukáš Červený

Andrew proto nyní žije ve strachu, že mu co nevidět dojde oficiální dopis, v němž mu bude stroze oznámeno, aby opustil takzvané Royal Lodge - nemovitost s 31 ložnicemi, kterou si pronajímá od Crown Estate. Aktuálně se tam princ stará o dva pejsky rasy corgi, Muicka a Sandy, které dal královně. Ti teď smutní za svou paničku, která s nimi ráda chodila na vycházky, alespoň dokud toho byla schopná. A právě Andrew, jenž má sám k němým tvářím velmi blízký vztah, je nyní opečovává.

Kam by se ovšem Andrew přesunul, toť otázkou. Na rozdíl od Sarah, která je spisovatelkou, on prý nemá žádné peníze. A dokonce ani nevlastní žádný vlastní majetek - s jedinou výjimkou. Ve svém vlastnictví drží lyžařskou chatu za 18 milionů liber (507 milionů a necelých 800 tisíc korun) ve švýcarském Valais. Koupil ji před pěti lety společně se svou bývalou manželkou, a přestože ji dal do prodeje poté, co nezaplatil zbývající splátky, prozatím o ni nikdo neprojevil zájem…

Fotogalerie
138 fotografií