Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nej momenty bohoslužby za prince Philipa (†99): Plačící Charles, otrávený William a čiperná královna!

/
  • Během smuteční bohoslužby za prince Philipa došlo na mnoho zajímavých momentů
    30. března 2022 ● 12:56

    Dojemná vzpomínková bohoslužba ve Westminsterském opatství, která byla věnována princi Philipovi (†99), se uskutečnila 29. března 2022. Vzhledem k tomu, že pandemie viru covid-19 v loňském roce výrazně omezila hosty na jeho pohřbu, měli teď možnost na něj zavzpomínat i ti, kteří se tehdy nemohli smuteční akce za vévodu z Edinburghu zúčastnit.

    Na pietní akci se kromě členů britské královské rodiny dostavili i členové ostatních královských rodin, třeba španělský král Filip VI. (54) a královna Letizia (49), belgický král Filip (61) a královna Mathilde (49), monacký princ Albert II. (64), nebo princové a princezny ze zemí Středního východu. A také několik významných osobností, politiků a Philipových přátel. Pojďme se společně podívat na několik zajímavých okamžiků z této tryzny, kterou mohl sledovat celý svět...

  • 1.

    Královna - čiperka

    Mezi nejočekávanější hosty této akce patřila samozřejmě královna Alžběta II. (95), kterou v posledních několika týdnech trápí zdraví a kvůli potížím s chůzí si musí vypomáhat hůlkou či pojízdným křeslem... v němž ji ale prý nikdo nesmí vyfotit. Ve Westminsteru ovšem působila velice čile. I ve svém úctyhodném věku a vzdor nepochybným bolestem se během mše pohybovala s lehkostí, vstávala a zase sedala na klekátko... Mnozí britští občané se jistě zaradovali, že se její zdravotní stav výrazně zlepšil.

  • 2.

    Princ Andrew v autě

    Velký otazník panoval ohledně účasti prince Andrewa (62), jenž má kvůli svému sexuálnímu skandálu, následným soudním sporům a nakonec vyplacením údajné oběti u obyvatel Velké Británie veliký škraloup. Na bohoslužbu tento „nezdárný synek“ dojel v autě společně se svou maminkou, královnu Alžbětu II., pro kterou se tak bohoslužba za milovaného muže stala prvním veřejným vystoupením po dlouhých šesti měsících. A pro prince Andrewa? Pro něj dokonce po několika letech. Jakmile totiž začalo být jeho jméno spojováno s usvědčeným pedofilem Jeffreyem Epsteinem (†66), raději se stáhnul do pozadí. 

  • 3.

    Princ Andrew přes uličku

    Odstup od ostatních členů královské rodiny si tento muž udržoval i během bohoslužby. Ostatně již před nějakým časem byl oficiálně zbaven svých vojenských hodností, patronátů, královské záštity, a také titulů - už nesmí být oslovován jako Jeho královská Výsost. Údajně na tom trvali, samozřejmě kromě královny, na kterou celý skandál vrhá špatné světlo, i další potenciální britští panovníci, tedy princ Charles (73) a jeho syn princ William (39). Na tryzně však Andrew chybět nemohl - a tak byl „uklizen“ přes uličku. I tak však seděl v první řadě, aby vzdal hold svému otci.

  • 4.

    Chybějící princ Harry

    Kdo se ale vzpomínkové mše neúčastnil, to byl k nelibosti mnoha britských občanů princ Harry (37) a jeho manželka Meghan Markleová (40). A pochopitelně i jejich dvě děti. Oba manželé ve svém oficiálním prohlášení již před několika týdny avizoval, že se nedostaví. U Meghan, která se kvůli těhotenství neúčastnila ani Philipova pohřbu, to nejspíš nikoho nepřekvapilo - jelikož ta se od královské rodiny zcela odstřihla. U Harryho, pro kterého byl Philip milovaným dědečkem, to však zamrzelo.

     

    Rusovlasý vévoda ze Sussexu zůstal v Kalifornii údajně kvůli svým sporům s britským ministerstvem obrany, které mu odmítá poskytovat při jeho návštěvách Anglie ochranku složenou z příslušníků Scotland Yardu. Oficiálně totiž už nepatří mezi starší členy královské rodiny, a tak na ni nemá nárok.

  • 5.

    Sladění následníci trůnu

    Příznivce britské královské rodiny však potěšila alespoň účast prince Williama a jeho rodiny - do Westminsteru se dostavil společně s manželkou Kate Middletonovou (40) a jejich dvěma dětmi, princem Georgem (8) a princeznou Charlotte (6). Doma nechali jenom nejmladší dítko, malého prince Louise (3). Celá rodinka byla půvabně sladěná, do tmavě modré, takzvané „námořnické“ barvy. V tomto odstínu měl William a Geroge oblek, Charlotte pak kabátek. Oba budoucí britští vladaři doplnili svůj outfit modrou kravatou s puntíky - a právě puntíky byly i na šatech Kate. Všichni vypadali jako ze žurnálu.

  • 6.

    Slzy prince Charlese

    Přestože jsou členové monarchie vázáni přísnými pravidly chování na veřejnosti, které zahrnuje například i minimální projevy emocí, poslední rozloučení s Philipem bylo natolik dojemné, že slzy neudržela na krajíčku nejenom královna, tedy Philipova manželka, co za něj byla provdaná neuvěřitelných třiasedmdesát let, ale i syn Charles. Všudypřítomní novináři jej zachytili, jak si snaží nenápadně otřít náhle zavlhlé oči...

  • 7.

    Drbny v akci

    Během bohoslužby došlo i na momenty, kdy měli členové královské rodiny možnost spolu prohodit pár slov. Princ William se ale ocitl v nezáviděníhodné situaci - seděl totiž za svým otcem a jeho manželkou Camillou (74), která se pustila do drbání se skoro stejně starou princeznou Annou (71), dcerou královny Alžběty II.. William také seděl vedle své sestřenice princezny Eugenie (32), co neustále brebentila se svým manželem Jackem Brooksbankem (35). Ani rozladěné pohledy, co William na své příbuzné vrhal, nepomohly...

  • 8.

    Galerie

    Na další snímky ze vzpomínkové akce na počest nejdéle „sloužícího“ partnera nejdéle vládnoucí hlavy monarchie, se můžete podívat do naší galerie.

     

    VIDEO: Vzpomínková mše na prince Philipa (†99): Přišla Alžběta i celá rodina! Kromě Harryho...

    Video
    Video se připravuje ...

    Vzpomínková mše na prince Philipa (†99): Přišla Alžběta i celá rodina! Kromě Harryho... Reuters

    Fotogalerie
    122 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Milla: Nevím proč je podle vás William otrávený ani proč vám Cambridgeovi přijdou sladění,Kate zrovna sladěná není.Její šaty jsou nápadné a hodně jí sluší ale upřímně na zádušní mši vhodné nejsou.

(31. 03. 2022 14:41)

y1xcvbnm: proč hned otrávený William, myslíte že když nemá venku zuby jako nějaký hryzec a nemá nasazený ten umělý úsměv, je otrávený ?? Vždyť to byl jeho děda

(31. 03. 2022 09:26)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy