Netflixovský dokument o vévodovi a vévodkyni ze Sussexu rozhodně splnil přesně to, co si dvojice nejspíše přála – vzbudil zájem široké veřejnosti. Přestože důvodem, proč manželé opustili Velkou Británii, byl údajně přílišný zájem médií, za velkou louží, kam se i se svými dětmi stáhli, jsou to právě oni, kdo o pozornost svého širokého okolí doslova loudí. A daří se jim to.

Zatímco svět netrpělivě čeká na druhou část dokumentu, která by měla být k vidění od 15. prosince, v královské rodině to údajně slušně vře. Očekává se totiž, že nové díly budou obsahovat ještě výbušnější materiál týkající se odchodu Harryho s Meghan od královské rodiny, tedy neslavný „Megxit“. Ovšem i to, co už v dokumentu zaznělo, jejich příbuzné jaksepatří pobouřilo.

Harrymu a Meghan bylo podle deníku DailyMail řečeno, aby se drželi dál od korunovace krále Karla (Charlese). Političtí a vojenští velmoži varovali pár, že pokud se zúčastní květnové akce, mohou čelit veřejnému lynčování a veřejnému vybučení. Královské „odpadlíky“ mimo jiné varoval i jeden bývalý ministr vlády, jenž uvedl, že pár by „kategoricky neměl být“ ve Westminsterském opatství, když bude 6. května 2023 korunován král Karel III.

Konzervativní poslanec Bob Seely doplnil: „Kdybych byl jimi, držel bych se stranou – ale oni se zjevně chtějí zúčastnit a následně to zpeněžit.“ A lady Antonia Fraserová, historička a autorka, dodala: „Doufám, že nepřijdou, protože středem pozornosti by měli být král a královna-manželka. Pokud by tam byli, kamery by se zcela zbytečně zaměřily na ně a to mě znepokojuje.“ 

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu. Petr Macek

Zatímco Američané Harryho s Meghan milují, a za odhalení rasismu v královské rodině jim dokonce dali cenu, Britové jim nefandí ani trochu. Podle nejrůznějších průzkumů by si téměř polovina Britů přála, aby byli Sussexové zbaveni královských titulů, a 42% z nich prohlašuje, že Harry by už ani neměl být zahrnován do nástupnické linie. 

Natolik milovníky britské královské rodiny pobouřila Harryho tvrzení o „nevědomé zaujatosti“ ohledně rasy v královské rodině, pobuřující popis milovaného Commonwealthu zesnulé královny Alžběty II. (†96) jako „Impéria 2.0“ nebo třeba Meghanina okázalá parodie na poklonu, projev úcty vůči tehdy ještě žijící královně.

Fotogalerie
79 fotografií