Podle deníku The Sun královna Alžběta II. údajně naléhá na prince Williama, aby se vzdal létání vrtulníkem, který tak často využívá k přesunům po Anglii – i s celou svou rodinou. Bývalo totiž zvykem, že následník trůnu nikdy nelátal v jednom stroji společně se svými nejbližšímu, jelikož by při leteckém neštěstí mohlo dojít k velké tragédii. Hrozilo by, že by zemřeli všichni najednou. Princ William se svou manželkou Kate Middletonovou (39) a jejich třemi dětmi přitom pravidelně létají helikoptérou z Londýna na hrabství Norfolk, kde mají  svůj venkovský dům Anmer Hall.

Královna by si podle zdrojů z královského paláce „přála, aby William přestal létat, tím spíše za špatného počasí, protože helikoptéry nejsou nejbezpečnější způsob dopravy.“ Hlava britské monarchie je tím velmi znepokojena a v poslední době kvůli tomu nemůže ani pořádně spát. „Ví, že William je schopný pilot, ale nemyslí si, že stojí za to tolik riskovat, aby jich všech pět neustále létalo společně. Neumí si představit, co by se stalo, nejspíš by to vyvolalo ústavní krizi,“ domnívá se. William je totiž po svém otci princi Charlesovi (73) dalším v pořadí na trůn, a po něm by se měl vlády nad Anglií chopit zatím maličký princ George (8).

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

V případě, že by všichni členové Williamovy rodiny zemřeli, přešlo by následnictví po Charlesovi na prince Harryho (37). Ten je sice aktuálně v Americe a prohlašuje, že se zcela distancoval od královské rodiny a se svou paní Meghan Markleovou (40) se vzdali svých královských povinností, určitě by ale nenechal ležet ladem příležitost stát se králem. A jistě by se této vidině nebránila ani Meghan, která má prý hodně vysoké ambice – za velkou louží spekulují, že by se mohla snažit prosadit v politice, a třeba to jednou dotáhne i na prezidentku. Být manželkou britského vladaře by jí jistě mohlo znít také lákavě…

Fotogalerie
93 fotografií