Kate Middletonová, manželka následníka trůnu, prince Williama (41), v úterý 16. ledna podstoupila plánovanou operaci břicha - a od té doby pobývá na prestižní soukromé londýnské klinice. A přestože bylo veřejně ohlášeno, že dříve než po Velikonocích se nezapojí do plnění svých královských povinností, zdroje tvrdí, že princezna z Walesu má ve svém „neochvějném odhodlání plnit povinnosti“ v plánu pracovat co nejdříve - alespoň z postele.

Přesto však všichni zdůrazňují, že její tři potomci, princátka George (10), Charlotte (8) a Louis (5), jsou a samozřejmě i nadále budou její prioritou. Podle královské expertky Emily Nashové se dá očekávat, že se Kate bude snažit zůstat v kontaktu se svými dětmi, jelikož tomu tak vždy bylo, kdykoli od nich byla na nějakou delší dobu pryč. I teď, kdy se William sám stará o chod domácnosti v Adelaide Cottage, je s nimi Kate ve spojení.

Video
Video se připravuje ...

5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou Videohub

„Kate miluje FaceTiming s dětmi, když třeba pracuje v zahraničí, takže si jsem si jistá, že jsou v pravidelném kontaktu, i když je teď v nemocnici,“ citoval deník Hello! slova Nashové. „A děti ji také jistě rády uvidí, jakmile bude dostatečně fit.“ Není pochyb, že Catherine už „stříhá metr“. Co přesně však bylo důvodem její hospitalizace, to je veřejnosti utajeno. Bylo však zdůrazněno, že nešlo o rakovinu.

Kromě Kate ale potkaly zdravotní nesnáze i další členy její královské rodiny. Záhy poté, co ona prodělala zákrok, se svět dozvěděl, že krále Karla III. (75) čeká operace kvůli nálezu na prostatě - naštěstí však benignímu. A Sarah Fergusonové (64), bývalé manželce prince Andrewa (63), se zase vrátila rakovina. Půl roku po mastektomii kvůli rakovině prsu se nyní potýká se zhoubnou rakovinou kůže...
Fotogalerie
69 fotografií