Kate Middletonová, manželka prince Williama (41), podstoupila chirurgický zákrok. V jedné VIP londýnské klinice byla kvůli plánované operaci břicha. Ta byla úspěšná a očekává se, že choť následníka trůnu zůstane v nemocnici deset až čtrnáct dní, než se vrátí domů - své královské povinnosti však musela odložit a pravděpodobně se k nim vrátí na základě aktuálních lékařských doporučení až po Velikonocích.

Oficiální prohlášení neupřesnilo, s čím se Kate léčí - ostatně i ona sama vyslovila přání, aby její osobní lékařské údaje zůstaly soukromé. Přesto však mnohé zneklidnil fakt, že klinika, kde se nyní princezna z Walesu nachází, je předním onkologickým centrem vybaveným nejmodernějšími špičkovými technologiemi - a stará se mimo jiné o pacienty, kteří podstupují chemoterapii, radioterapii a další podobnou léčbu.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Kate na finále Eurovize 2023 krátce zahrála na piáno. reprofoto YouTube / @Royal Reporter Lydia

Přesto však palác všechny uklidnil s tím, že princeznin stav není rakovinný. Zdroje blízké britské královské rodině rovněž řekly deníku The Times, že se Kate po operaci „vede dobře“.

Není tak důvod se obávat, že by ji do špitálu dostala nějaká život ohrožující akutní břišní příhoda - nebyla prý převezena do nemocnice a rozhodně nebyla hospitalizována kvůli něčemu, co by se jí stalo o víkendu nebo během týdne.

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

Fotogalerie
58 fotografií