Luděk si v roce 1957 vzal loutkoherečku Naděždu Musílkovou (91) a měl s ní dceru Johanu (61). V roce 1964 se rozvedli a Naďa se provdala za spisovatele Ivana Krause (84), staršího bratra moderátora a herce Jana Krause (70). Pro Munzara bylo dost těžké, když Naděžda s novým manželem v roce 1968 emigrovala, protože ztratil kontakt s dcerou. Johana žila v Řecku, kde si bohužel prožila i domácí násilí. Nakonec utekla přes Německo do Česka. Zahrála si po návratu např. v seriálu Vyprávěj.

Jana měla za prvního manžela herce Jiřího Michného (†36). V roce 1967 se jim narodila dcera Tereza (56), vztah ale nevydržel a rozvedli se. Vážně nemocný Jiří navíc podlehl roztroušené skleróze, když byly Terezce pouhé čtyři roky.

V těžkých chvílích se Jana v Národním divadle sblížila se svým druhým manželem Munzarem. Luděk dokonce přijal Terezu, která dnes pracuje u městské policie v Kutné Hoře, za vlastní a dal jí své příjmení. „S Luďkem začalo šťastné období. Zpočátku mi v Národním pomáhal svými radami. Opravdu mi velmi pomohl. Snad proto nám to vydrželo. Nebyla to láska na první pohled, ale setkání dvou lidí, kteři už měli něco za sebou,“ vzpomínala Hlaváčová.

V prosinci 1971 se jim narodila dcera Barbora Munzarová (52), která je rovněž herečka. A v herectví pokračuje i její dcera Anička Dvořáková (22), jejímž otcem je Bářin první manžel Jiří Dvořák (56) alias čert Uriáš z pohádek Anděl Páně. Druhým manželem Báry Munzarové je herec Martin Trnavský (53).

Znesvářené sestry

Herečkou byla také Janina sestra Dana Hlaváčová (78). Dora ze Tří oříšků pro Popelku ale povolání již před časem pověsila na hřebík. S Janou se v posledních letech nestýkala, nebyly spolu ani v telefonickém kontaktu. Co se mezi nimi stalo, ví jen ona. Dana žije uzavřená v bytě v Mladé Boleslavi a nechce s nikým mluvit. Její dcera Lucie Matoušková (50) je také herečka. Jako malá zaujala v roce 1984 ve filmu Cizí holka. Jejím otcem byl produkční v Československé televizi. V malých rolích se objevila např. v seriálech Policie Modrava, Odznak Vysočina a Ordinace v růžové zahradě.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Jana Hlaváčová (†85): 30 let první dámou Národního divadla Videohub

Fotogalerie
54 fotografií