Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 let od svatby Williama s Kate: Jak se holka v krajkových kalhotkách stala ikonou království

/
  • 10 let od svatby Williama s Kate: Jak se holka v krajkových kalhotkách stala ikonou královské rodiny!
    Aktualizováno - 29. dubna 2021 ● 08:57
    29. dubna 2021 ● 05:15

    29. dubna to bude už neskutečných 10 let, co si své „ano“ řekl princ William (38) s půvabnou Kate Middletonovou (39). Přestože se za tu dobu již mnohokrát spekulovalo, zda to mezi slavnými manželi náhodou neskřípe, pravdou je, že za tu dobu stihli mít tři děti a s nikdy nemizícími úsměvy dokonale plní své královské povinnosti. Na rozdíl od Williamova mladšího bratra Harryho (36) a jeho paní Meghan Markleové (39) se stále drží na špici popularity mezi členy britské královské rodiny. Jak se vyvíjel jejich vztah?

  • 1.

    Seznámení

    S princem Williamem se Kate Middletonová seznámila na Univerzitě v St Andrews. Následník britského trůnu si jí prý poprvé všiml, když předváděla oblečení na módní přehlídce. Není divu, že ho zaujala na první pohled - model totiž budoucí vévodkyně z Cambridge zvolila velice odvážný.

  • 2.

    Randění

    Jejich přátelský vztah postupem času přerostl ve vztah partnerský. Spolužáci z univerzity začali randit pravděpodobně v listopadu nebo prosinci 2003. V červnu 2005 odpromovali a zamilovanost z nich tehdy jenom sálala.

  • 3.

    Rozchod

    Přestože se zdálo, že je vše zalité sluncem, následovala studená sprcha v podobě jejich rozchodu. Oznámil ji 14. dubna 2007 britský deník The Sun, vzápětí ji potvrdilo i BBC. William a Kate svůj rozchod oznámili ve švýcarském Zermattu. Na to konto oficiální královské kruhy sdělily, že nadále nebudou komentovat princův osobní život. 

  • 4.

    Návrat

    Již v červnu 2007 se objevily první spekulace o obnovení jejich vztahu, když se bok po boku objevili na jednom večírku. V červenci se pak Kate zúčastnila koncertu pro zemřelou princeznu Dianu (†36) na stadionu ve Wembley. To, že se princ a jeho přítelkyně usmířili a obnovili svůj vztah, se definitivně potvrdilo v říjnu 2010, kdy se zasnoubili při návštěvě Keni.

  • 5.

    Formality

    Formálně byla Kate Middletonová představena veřejnosti 24. února 2011, tedy pouhé dva měsíce před svatbou, když spolu s princem Williamem navštívila ceremonii pojmenování lodi v Trearddur v severním Walesu. Poprvé tak oficiálně společně s Williamem vykonávala královské povinnosti.

  • 6.

    Zásnuby

    K velkému gestu se princ William odhodlal na romantické dovolené v Keni. Pár na své cestě zamířil k jezeru Rutundu, o kterém William rozhodl, že je ideálním místem pro tak výjimečný okamžik.

     

    Zarezervoval jim tam chatu a celý den spolu strávili rybolovem. Když se pak vrátili do chaty, princ před Kate poklekl a na prst jí navlékl zásnubní prsten se safíry, který kdysi patřil jeho zesnulé matce princezně Dianě. Britská královská rodina jejich zásnuby oficiálně oznámila 16. listopadu 2010.

  • 7.

    Svatba

    Sňatek se konal v pátek 29. dubna 2011, podle plánu pod záštitou královské rodiny a Anglikánské církve v opatství Westminster. Svědkem prince Williama byl jeho mladší bratr Harry, svědkyní Kate byla její mladší sestra Pippa (37). Obřadu i následné oslavy se účastnila celá řada slavných osobností i těch, co se pyšní modrou krví.

  • 8.

    První dítě

    Ostře sledovanému páru se 22. července 2013 narodil syn George Alexander Louis (dnes již 7), který obdržel jako rodilý člen královské rodiny a budoucí následník trůnu titul „princ“ a přídomek „z Cambridge“ podle titulu svých rodičů. V pořadí následnictví je princ George třetí.

  • 9.

    Druhé dítě

    8. září 2014 oznámil Clarence House, že vévodkyně z Cambridge očekává druhého potomka. To přišlo na svět 2. května 2015. Tentokrát to byla holčička, která dostala jméno Charlotte Elizabeth Diana (5), princezna z Cambridge. V pořadí následnictví trůnu je čtvrtá.

  • 10.

    Třetí dítě

    Dne 23. dubna 2018 se mohli Kate s Williamem radovat ze třetího dítka. Tím je jejich druhý syn, Louis Arthur Charles (3), princ z Cambridge. V pořadí následnictví na britský trůn je třetí dítě na pátém místě.
  • 11.

    Idylka

    ...a slovy klasika, dál už jenom samá pozitiva a sociální jistoty. Královský pár je radost sledovat jak v soukromí, tak na pracovních akcích: vždy jsou dobře naladění, usměvaví, přátelští a na sociálních sítích se ani neváhají podělit o krásné rodinné fotky.
  • 12.

    Krize?

    Samozřejmě i v případě Willama a Kate se tu a tam objeví v médiích zkazky o jejich manželských neshodách a krizích, k nimž stačí jenom málo. V prosinci 2019 se během rozhovoru v BBC stalo něco podivného - když Kate a William seděli vedle sebe a vévoda sáhl své manželce něžně na rameno, ona prudce ucukla. Prý to bylo jasné znamení, že to mezi nimi neklape tak, jak by mělo.

  • 13.

    Opora

    Jisté však je, že je Kate velkou Williamovou oporou. Byla to ostatně ona, kdo po pohřbu Williamova dědečka prince Philipa (†99) umožnil soukromý rozhovor svému muži a princi Harrymu, s nímž je královská rodina od Megxitu, a především od šokujícího rozhovoru u Oprah Winfreyové (67), na kordy. (Ostatně ani za rakví nekráčeli vedle sebe.) Zapředla s Harrym řeč a pak se diskrétně vzdálila, aby měli bratři chvíli jenom pro sebe...

  • 14.

    Galerie

    Jak půjde dál čas s dvojicí, která nyní slaví takzvanou „cínovou svatbu“, ukáže až čas. Zda skutečně dojde na další miminko, o kterém Kate již na veřejnosti několikrát hovořila, anebo ne.

    VIDEO: Svatba prince Williama a Kate Middleton

    Fotogalerie
    87 fotografií

    Více o výročí svatby Williama a Kate čtěte ZDE >>>

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Milla: Vaše sympatie-vaše věc,samozřejmě.I když nejsem Kate-maniak tak tato dvojice vs.Sussexata-není o čem.Moc nepracují- ale Sussexata vůbec,tihle nelžou-Sussexata pořád.Od královské rodiny dostaly obě dvojice hodně,zatímco tato se to snaží alespoň částečně vracet přístupem a reprezentací- Sussexata jim za to ještě nakopala.A i když oba páry měly reprezentovat Británii ve světě,tihle to docela slušně zvládají zatímco Sussexata ji vymalovala jako zaostalou rasistickou a nekulturní díru,ačkoli nic z toho není.No a prezentují je protože "ksichty"mají kulaté výročí.Letos bude kulatá už jenom Diana(­60let)­,krá­lovna moc neslavila(95)a Philip(100)to nedotáhl.Nové děti royals už nebudou(pokud Bea není hodně tajemná),Edward a Sophie mají výročí až příště a Charles s Camillou za prvé nebyli kulatí(16let od svatby)a za druhé na to výročí Philip zemřel.Takže teď už asi nestojí nic v cestě prezentaci Sussexátka zřejmě made-in CBS které Meghan nemohla mít s Archiem,vcelku jasně proč.Royals vystupují o hodně jinak než celebritky a užijete si Meg a dítě pokud z něj něco bude vidět.

(29. 04. 2021 22:04)

ProkopMlejnek: Hérečka.

(29. 04. 2021 11:45)

jetuslunicko: pro pindokuk: DRŽTE SE SVÉ PŘEZDÍVKY A KOUKEJTE SE DO PIN.. Nikdo Vás nenutí se dívat na královskou dvojici, která důstojně dodržuje královský protokol a plní své povinnosti, včetně vzorného starání se o děti, rodinu. Nepoukazujte na dvojici, obzvláště na hee--rku, která od začátku nedodržovala absolutně nic a když zjistila, že si z ní Británie nesedne na pr-del, tak kopala okolo sebe jak mohla kam Megh-era šláp-ne všude potopa !! Britové jsou rádi, že héér-ka je pryč, Harryho je bohužel v náručí emočního upí-ra škoda, tak dlouho přebíral....

(29. 04. 2021 10:20)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy