Soukromý křestní obřad uspořádaly společně dvě královniny vnučky - princezna Eugenie, dcera prince Andrewa, a Zara Tindallová, dcera princezny Anny. Princezně Eugenii se letos v únoru narodil prvorozený syn August Phillip, Zara Tindallová se stala trojnásobnou matkou v březnu, kdy se jí po dvou dcerách narodil syn Lucas. Královna má ještě dvě mladší pravnoučata - v červnu do rodiny přibyla dcera prince Harryho a jeho manželky Meghan, která dostala jméno Lili. V září se princezně Beatrice narodila dcera Sienna.

Královna Alžběta byla krátce hospitalizována ve středu 20. října. Podle Buckinghamského paláce se jednalo o běžná vyšetření. Lékaři jí poté nařídili klidový režim. Britský deník Daily Mail zmiňuje, že královna měla problémy se zády, nejspíše se prý jednalo o ústřel, mluví se též o "zranění".

Panovnice se 14. listopadu ze zdravotních důvodů nezúčastnila tradiční ceremonie k uctění vojáků padlých ve světových válkách, o tři dny později ale na hradě Windsor přijala náčelníka generálního štábu a poradce ministerstva obrany Nicka Cartera.

Video
Video se připravuje ...

Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem Reuters