Princ Harry a Meghan Markleová si na svůj výlet do New Yorku na Den válečných veteránů, tedy v den věnovaný památce ukončení 1. světové války, s sebou přivezli tříčlenný filmový štáb. Ten je dokonce doprovázel i po celou dobu, co byli v New Yorku, bydleli v luxusním bytě na Manhattanu, odkud se účastnili dvou online summitů, a právě i na červený koberec na letadlovou loď USS Intrepid.

Že by se vévoda a vévodkyně se Sussexu pustili do natáčení nějakého soukromého projektu? To by možná vysvětlovalo, proč se bývalí členové britské královské rodiny tak úzkostlivě vyhýbali jakýmkoliv jiným médiím a snažili se omezit i focení. Cvaknout si je směli jenom předem schválení fotografové, a to ve zjevné snaze udržet jejich jakoukoliv další činnost pod pokličkou…

Harry s Meghan krátce poté, co se v rámci „megxitu“ přesunuli z Anglie do slunečné Kalifornie, kde si za v přepočtu 330 milionů korun pořídili přepychové sídlo v Montecitu, podepsali smlouvu se společností Netflix. Víceletý kontrakt je prý zavazuje k vytváření nejrůznějšího multimediálního obsahu včetně dokumentů, dokumentárních seriálů a hraných filmů.

Tvrdili, že se plánují zaměřit na vytváření informativních a především „inspirativních rodinných programů“ a „působivý obsah, který vyvolá akci“ prostřednictvím „bezprecedentního dosahu Netflixu“, ať už je tím myšleno cokoliv. Zdá se proto, že jejich účast na Dni válečných veteránů je možná jenom chladnokrevným kalkulem a součástí jejich nové show (možná i reality show?) pro Netflix. Alespoň podle Daily Mailu.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Tím si odloučení členové královské rodiny rozhodně sympatie svých bližních nezískají. Již dříve byli totiž za spolupráci s Netflixem kritizováni, jelikož právě na této platformě běží populární seriál Koruna (The Crown), který mnohdy až neuctivě vypráví příběh Harryho babičky Alžběty II. (95) a dědečka prince Philipa (†99), v dalších sériích také otce prince Charlese (73) a matky princezny Diany (†36).

Nejnovější řada se má zaměřit na dramatický rozvod jeho rodičů či Dianin nechvalně známý rozhovor z roku 1995 s novinářem Martinem Bashirem (58). Šuškalo se, že by možná královský palác mohl zvažovat na Netflix žalobu. Mnoho lidí totiž bere tento seriál spíše jako dokument nežli jako fikci, což královskou rodinu notně poškozuje…

Fotogalerie
64 fotografií