Vrásky v současné době princi Charlesovi a jeho synovi Williamovi dělá sexuální skandál prince Andrewa (61), který byl obviněn z pohlavního zneužívání. „Vedu prince Andrewa k odpovědnosti za to, co mi udělal,“ uvedla Virginia Giuffreová (38), která podle agentury AP měla být znásilněna, když jí bylo pouhých 17 let.

Vzhledem k tomu, že už v roce 2019 se Charles s Williamem zasloužili o to, že Andrew odstoupil od královských povinností, mají v současné chvíli svázané ruce. „Jsou omezeni v tom, co mohou veřejně říci. A nyní, když vévoda z Yorku není úřadujícím členem královské rodiny, jsou omezeni v tom, že nemohou situaci kontrolovat a soukromě se jí zabývat,“ uvedl zdroj z královského paláce pro Daily Mail. „Rodina se vzhledem k povaze obvinění ocitla v mimořádně obtížné a citlivé situaci,“ dodal zdroj.

Kromě toho, že sexuální skandál prince Andrewa těžce pošramotil pověst britské monarchie, bude za synovy činy pykat i královna Alžběta II. Advokát David Boies totiž předpokládá, že případ se k newyorskému soudu dostane v polovině příštího roku, jenže právě v té době má královna slavit platinové jubileum, které si zaslouží celou sérii veřejných oslav. Bohužel je velmi pravděpodobné, že zprávy o soudním procesu tuto významnou událost zcela zkazí a zastíní.

Nepříjemná situace přidělává vrásky nejen princi Charlesovi. „Princ svého bratra miluje a soucítí s ním,“ uvedl zdroj a dodal, že to však nemění nic na tom, že pověst monarchie bude poškozena. Charles prý už dávno došel k názoru, že jde o neřešitelný problém.

Charlesovi a Williamovi se navíc nelíbí ani to, jakým způsobem princ Andrew a jeho právní tým k obviněním přistupuje. Více než 48 hodin poté, co bylo v USA zahájeno civilní řízení, se totiž on ani jeho právníci nevyjádřili. Dříve navíc popíral jakékoliv obvinění a důrazně trval na své nevině. Na čí straně je pravda, tedy ukáže až samotný soud.

Žaloba na prince Andrewa navíc přišla jen o pár dní dříve, než dle newyorského práva vyprší lhůta, kdy je pro údajné oběti sexuálního zneužívání možné žalobu podat. Pak už by byl případ po deseti letech promlčen a nemohl by putovat k soudu.

VIDEO: Svatba Diany a prince Charlese

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Fotogalerie
55 fotografií