Obě milované bytosti herci vzala rakovina. Galatíková je pohřbena v hrobě ještě se svojí maminkou a Gábině, která zemřela přesně před rokem, herec pořídil samostatný hrob. „Jsem moc rád, že mi paní ze hřbitovní správy vyšla vstříc a já jsem mohl Gábi pochovat je pár metrů od Věrky,“ řekl Aha! Frej, který milovanou družku ukládal k poslednímu odpočinku v říjnu. „Byla tam se mnou i bezvadná parta diabetiků, do které jsme s Gábinou, oba také diabetici, bezvadně zapadli. Potom jsme jeli uspořádat kar k jednomu z nich mimo Prahu, kde se nám s Gábinkou tak líbilo,“ prozradil Frej.

Herec se zrovna vrátil z lázní v Jáchymově a první jeho kroky vedly na hřbitov. Oběma svým ženám zapálil svíčky a dal po jedné růži. A potom vzal Gábinina čivaváka Timoše na procházku a přitom si skočili na pivo. „Slíbil jsem Gábi, že se jí o Timoše budu vzorně starat. Tak tak činím. Už jsem mu slíbil, že pojedeme, pokud zrovna nebudu hrát, na pár výletů,“ komentoval Frej, který momentálně exceluje se Simonou Stašovou (66) ve hře Divadla ABC Na zlatém jezeře. Byla to také práce a Simona, která ho pomaloučku dostala ze ztráty družky Gábiny. Po dvanácti letech se Frej rozhodl, že si ji vezme, a v červnu minulého roku už měli stanovený pevný termín svatby. Místo svatby se ale bohužel konal Gábinin převoz do nemocnice.

Čtyřikrát ženatý proslulý proutník zůstal sám a s tím, že by se po jeho boku ještě objevila žena, už nepočítá. „Ne. Už to opravdu stačilo. A za chvíli mi bude osmdesát, to by se to snad ani nehodilo,“ podotkl s úsměvem.  

Herec se oženil čtyřikrát. První manželka emigrovala i s jejich synem do Švýcarska. Herec našel útěchu v náručí kolegyně Gabriely Wilhelmové (†60), která se stala jeho druhou manželkou. Když nepřicházelo miminko, rozvedli se, ale zůstali velkými kamarády a Frej byl Gabriele oporou, když umírala na rakovinu v roce 2002.

Potom si vzal  Evelynu Steimarovou (76). Po roce se rozvedli a herec si vzal Věru Galatíkovou, která s ním měla vytouženou dceru a syna a  Frej byl po jejím boku až do samého konce, kdy podlehla rakovině plic. Jednou z jeho milenek byla i herečka Jana Šulcová (74), ale ta jeho záletnické sklony nakonec odsoudila. „Když onemocněla Věra rakovinou, žil s Martou Vančurovou. Jakmile se to dozvěděl, vrátil se sice domů, ale stejně byl s Martou. Věra to věděla, a to mi připadalo hrozné,“ prozradila.

Frej se ale ke Galatíkové nakonec nadobro vrátil. V tu dobu onemocněla rakovinou i Marta Vančurová (72). S Galatíkovou strávil Frej dohromady i s přestávkami, když žil jinde, dlouhých šestatřicet let. Byl i u její smrtelné postele a herečka s posledním dechem mu radila, aby nezůstal sám. A tak ji herec poslechl. A Gábinku Věra navíc znala. S Frejem chodila do restaurace, kde Gábina dělala servírku.

Život Ladislava Freje se navždy spojil s jeho nejslavnější rolí Karla Sovy v seriálu Nemocnice na kraji města. Když Frej po smrti Věry Galatíkové v roce 2007 hledal místo, kde by ji pochoval, zasáhla neskutečná souhra náhod. „Chodil jsem se správcem po motolském hřbitově a prohlížel si nabízená místa, když si správce uvědomil jednu věc. Pár měsíců předtím jsme tam totiž natáčeli poslední sérii Nemocnice na kraji města a filmaři si na hřbitově pronajali jeden z prázdných hrobů.“ Do něj pak pohřbívali primáře Sovu, kterého hrál Ladislav Chudík. A právě v něm leží i Věra...

VIDEO: Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem

Video
Video se připravuje ...

Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
36 fotografií