Populárního herce Ladislava Freje a jeho o 13 let mladší hereckou kolegyni Simonu Stašovou čeká už 23. června v pražském Divadle ABC premiéra dlouho očekávaného představení Na zlatém jezeře. „My se scházíme, jednou za deset dní s tím Láďou Frejem. Mně se nechce, ale jedu k němu…“ popsala v rozhovoru pro ČRo Dvojka a vzápětí objasnila, proč kolegu navštěvuje. Pomáhá mu s učením! „Mydlíme ten text, aby to ten Láďa v 80 letech nezapomněl, neboť s tím má problémy,“ prozradila herečka.

Dokonce je prý připravená i na to, kdyby měl Frej takzvané okno, tedy že mu přímo před publikem vypadnou jeho repliky z hlavy. „Chci mu být perfektním partnerem. A kdyby náhodou zapomněl, kde jsme, tak já to vím a střelím mu to tam. Ta poctivost na cvičišti je vítězství na bojišti – a to je před lidmi,“ zdůraznila Stašová, dcera herečky Jiřiny Bohdalové (90), co před časem oslavila neuvěřitelné životní jubileum. Freje čekají kulaté narozeniny v listopadu. Na rozdíl od legendární Bohdalky ovšem „pouze“ osmdesáté.

VIDEO: Ladislavova dcera, Kristýna Frejová (49): Mimino v padesáti? Už chci vnouče!

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Frejová ze Sestřiček: Mimino v padesáti? Už chci vnouče! FTV Prima

Sám Frej podle svých slov považuje nové představení Na zlatém jezeře za životní milník. A přiznává, že potřebuje hrát, jinak umělecky ustrne. „Spoléhám na to, že na závěr své kariéry mě ta hra bude mentálně živit,“ podotkl herec, jehož si diváci zamilovali především jako vznětlivého alkoholika Karla Sovu mladšího v Nemocnici na kraji města. „Simona je úžasná, teď si role opakujeme, abychom byli připraveni naskočit. Oba tam máme velký part, nechceme zapomenout a zlenivět. Ona je jako lokomotiva a strojvedoucí zároveň,“ potvrdil v Českém rozhlase její slova, a zároveň jí tak dojemným způsobem vzdal hold.

Přestože na prknech, která znamenají svět, o partnerky nouzi nemá, muž s charismatickým hlasem, pro nějž je často využíván v dabingu, je však v soukromí osamělý. Milovaná přítelkyně Gábina, která byla jeho velkou láskou po skonu manželky Věry Galatíkové (†69), zesnula v létě loňského roku. „Měli jsme naplánovanou svatbu, ale v den, kdy měla proběhnout, šla Gábi do nemocnice... a pak už to šlo velice rychle. Rakovina je nevyzpytatelná, je to osud,“ povzdechl si smutně Frej, jemuž zákeřná choroba sebrala už druhou životní lásku.
Fotogalerie
42 fotografií