V rodině Spencerových, odkud kromě legendární lady Di pochází i půvabná blondýnka Kitty Spencerová (30), tedy Dianina neteř, se podle všeho věří na sňatky z rozumu. Proto se „královna lidských srdcí“ před lety provdala za prince Charlese (72), jenž ji nikdy skutečně nemiloval, a po rozvodu ihned spěchal zpátky do náruče své jediné lásky Camilly Bowlesové (74)… a Kitty nyní řekla své „ano“ o 32 let staršímu boháči, jenž je dokonce o 5 let starší než její vlastní otec, spisovatel Charles Spencer (57), Dianin bratr. Ale taky je dost možné, že je Kittyina láska k úspěšnému miliardáři Michaelu Lewisovi (62) opravdová… Přece jenom mezi smetánkou s modrou krví jsou vztahy brané trochu jinak.

Jisté však je, že půvabná blondýnka vypadala ve svůj svatební den skutečně kouzelně. Obřad, který se konal na italském zámku ze 17. století, byl skutečně pohádkový. Nevěsta – dcera hraběte Spencera a jeho první manželky, modelky Victorie Aitkenové (55) – ve svůj velký den všechny oslnila dechberoucími šaty, které pro ni vyrobil módní dům Dolce & Gabbana. Údajně prý na ně „padlo“ 5 metrů látky. Mají složitý květinový krajkový design, vysoký límeček, díky němuž vyniknul Kittyin dlouhý, štíhlý krk, dlouhé rukávy a balonová ramena, odkazující na svatební šaty její matky.

Nevzala si však na sebe výrazný diamantový diadém rodiny Spencerových, co se zde na důležité společenské události „vynáší“ již po generace – kromě její matky na svatebním obřadu, k němuž došlo v roce 1989, tedy pouhý rok předtím, než přišla Kitty na svět, se v něm vdávala i její slavná teta Diana.

VIDEO: Svatba prince Williama a Kate Middletonové

Lady Kitty a Michael Lewis spolu začali chodit v roce 2018 a už koncem roku 2019 se nevěsta mohla těšit z diamantového snubního prstýnku za 300 tisíc liber (necelých 9 milionů korun). Pro Lewise asi žádný velký výdaj, vždyť se pyšní pohádkovým majetkem, odhadovaným na 80 milionů liber, tedy skoro 2,4 miliardy korun.

Plánovaná svatba v roce 2020 se však musela kvůli pandemii viru covid-19 odsunouta. Novomanželé se však konečně dočkali – a šlo o skutečně velkolepou záležitost. Hosty čekalo přepychové pohoštění, tanec i úžasný ohňostroj v pozdních večerních hodinách. Nevěsta se ukázala celkem ve třech modelech – ze svatebních šatů vklouzla nejprve do ručně malovaných hedvábných šatů z dvojité organzy zdobených květinami a krystaly, později do koktejlek vyšívaných stříbrnými a zlatými korálky.

Svatby se účastnila celá řada prominentních hostí a rodiny nevěsty a ženicha. Kittyin otec však na obřadu chyběl – předpokládá se, že si nechal veselku své dcery utéct kvůli poraněnému ramenu a povinné pětidenní izolaci, kterou všichni cestující do Itálie musí absolvovat. Ještě v pátek totiž Charles Spencer sdílel na sociální síti snímky ze svého domu v Althorpu v Northamptonshire. K oltáři ji tak museli odvést její dva bratři, Louis Spencer (27) a Samuel Aitken (18). Nedostavili se ani Kittyini bratranci, princ William (39) a princ Harry (36). Jejich svateb se Kitty přitom účastnila.

Mezi svatebními hosty však i tak byla celá řada celebrit, například popová hvězda Pixie Lottová (30), manželka Idrise Elby (48) Sabrina Dhowreová (32) či herec Mark-Francis Vandelli (31). Mezi přítomnými byly i tři dospělé děti ženicha, co pocházejí z jeho prvního manželství.

Fotogalerie
46 fotografií