Profesionál v oblasti lidských rtů Jeremy Freeman listu Daily Star popsal zdvořilou, přesto vskutku zajímavou konverzaci vévody z Cambridge s vévodou ze Sussexu.

Pár minut předtím, než společně strhli zelenou látku z nové bronzové sochy jejich matky, princezny Diany, je jeden z přítomných zaměstnanců instruoval, jak za ni správně potáhnout, aby elegantně sklouzla po povrchu a dopadla na zem.„Zvládneme to,“ měl odpovědět Harry s upřeným pohledem na svého bratra.

William se poté rozhlédl do stran, zkontroloval, že má kolem sebe dostatek prostoru, a obrátil se k Harrymu: „Nechtěl jsem, aby se něco pokazilo,“ měl ho podle Freemana varovat. „Je důležité odhalit to správně,“ dodal prý William. Vévodové se poté chopili pokrývky a odhalili památku na jejich zesnulou maminku, která by ten den oslavila své 60. narozeniny.

Bronzové sousoší s Dianou a třemi dětmi kolem ní symbolizuje univerzálnost a generační dopad její tvrdé práce v oblasti charity a pomoci ostatním, napsal list The Sun. Podle Kensingtonského paláce, v jehož zahradách je socha instalovaná, má výjev reflektovat Dianinu hřejivost, eleganci a energii.

VIDEO: Princ William a Harry zase spolu:

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
84 fotografií