Poté, co si rusovlasý princ „odskočil“ z USA do Anglie na pohřeb svého dědečka, prince Philipa (†99), k němuž došlo v dubnu letošního roku, a pak zase spěchal zpátky do slunečné Kalifornie za svou paní, nyní přiletěl do Londýna znovu. To aby příští čtvrtek společně se svým bratrem, následníkem trůnu princem Williamem, slavnostně odhalil novou sochu princezny Diany. K tomu dojde 1. července, tedy v den, kdy by „princezna lidských srdcí“ oslavila 60. narozeniny – kdyby ovšem její život tragicky nevyhasl v jednom pařížském tunelu po honičce s paparazzi. Při takto významné události zkrátka její synové nemohou chybět.

Kvůli tomu však musel princ Harry okamžitě po příletu zahájit pětidenní izolaci, během níž se prokáže, zda je či není infikován virem covid-19. Do tehdy ještě desetidenní karantény měl jít ostatně už v dubnu, nicméně mu byla prominuta: epidemiologické předpisy v Británii totiž dovolují dočasné opuštění izolace při výjimečných událostech, mezi které je zařazena právě i účast na pohřbu. Společenské akce se mezi ně však již nepočítají, a tak se Harry již karanténě nevyhne.

Návštěva Anglie je přitom teprve druhá od doby, co se Harry s Meghan přesunuli „za velkou louži“, kde v mnoha útočných rozhovorech kritizují členy britské královské rodiny. Například v show Oprah Winfreyové (67), která pobouřila britskou veřejnost. Tam totiž hovořili o rasismu a sebevražedných myšlenkách, s nimiž se prý Meghan musela v paláci potýkat.

VIDEO: Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny! Mall.tv

Na londýnské letiště Heathrow Harry přistál v pátek ve 12.38. Podle britského deníku The Daily Mail cestoval běžnou linkou, Boeingem 777-323 amerických aerolinií. Jedna z cestujících na lince z Los Angeles do Londýna řekla deníku, že na palubě svého letu uviděli někoho, kdo vypadal jako „princ Harry v potu“.

„Viděla jsem muže v první třídě, spícího, celého zpoceného. Říkala jsem si, že by to mohl být on. Anebo ne? Řekla jsem svému příteli, že jsem viděla někoho, kdo se princi hodně podobal, ale on mi vůbec nevěřil. Je to šílené, a přitom je to ta nejangličtější věc - letět do Londýna stejným letadlem jako princ Harry,“ líčila dotyčná dáma, co se deníku představila jako Natalie, nadšeně.

Konvoj královských vozidel jej pak za dohledu policie odvezl do Frogmore Cottage. Ano, to je ta usedlost, kterou dostali Harry s Meghan coby svatební dar, pak do ní nasypali desítky tisíc liber z peněz daňových poplatníků v rámci rekonstrukce… aby se nakonec rozhodli, že nechtějí nadále žít v Anglii a plnit královské povinnosti, a přesunuli se do USA, kde dnes žijí v luxusní čtvrti, obklopeni vlivnou hollywoodskou smetánkou.

Klíče od vily byly později předány princezně Eugenii (31), která zde žije společně se svým manželem Jackem Brooksbankem (35) a nedávno narozeným synkem Augustem (4 měsíce).  Dům je však rozdělen na dvě části, což znamená, že v jedné polovině se Harry bude moci izolovat, aniž by přišel do kontaktu se sestřenicí a její rodinou.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Harryho a Williama nyní čeká událost, co se na rozdíl od původních plánů zahrnujících komplikovaný obřad v Kensingtonském paláci a návštěvu více než stovky matčiných přátel, bývalých zaměstnanců a příznivců, bude konat kvůli stále neutuchající pandemii viru covid-19 podstatně komorněji. Setkají se prý jenom s hrstkou příbuzných Diany Spencerové, zatímco velká akce se přesunula na září.

Meghan Markleová (39) se synkem Archiem (2) a dcerkou Lilibet (necelý měsíc) zůstala v jejich luxusním sídle v Kalifornii, za které dali údajně na 330 milionů korun. Jak proběhne setkání jejího manžela a jeho bratra, mezi nimiž je to kvůli výše zmiňovaných interview velice napjaté, teď budou všichni bedlivě sledovat. Až dosud totiž členové královské rodiny neměli možnost pořádně si s Harrym o tom všem promluvit... 

Fotogalerie
77 fotografií