Do loňského léta padla na výdaje za blahobyt vévodů ze Sussexu v milionářské čtvrti v Kalifornii značná suma ze 4,4 milionu liber (130 milionů Kč) na vévodském fondu prince Charlese, kterým financoval své syny a jejich rodiny, napsal list Daily Mail s odkazem na účetní závěrku jeho oficiálního sídla Clarence House.

Ve srovnání s rokem 2019 a prvními měsíci 2020, kdy manželé ještě stále poslušně vykonávali veškeré pracovní povinnosti, se fond určený pro Harryho a Williama zeštíhlil o 1,15 milionu liber (34 milionů korun). Přestože výroční zpráva nepřinesla podrobnější analýzu výdajů, lze odhadnout, že drtivá většina peněz vybraných vévody ze Sussexu padla za ochranku a luxusní sídlo v Montecitu.

Tato skutečnost tak vyvrací Harryho původní tvrzení, že ho otec úmyslně odstřihl od královské peněženky a nechal ho na holičkách. V březnovém interview si princ také postěžoval na to, že po oznámení Megxitu se Charles začal chovat nebývale odměřeně.

„Měl jsem tři rozhovory s babičkou a dva rozhovory s otcem, než mi přestal zvedat telefon. A pak řekl: ‚Můžeš to všechno poslat písemně?‘“ svěřil se Harry moderátorce.

Meghan a Harry si svou finanční nezávislost nakonec zajistili podepsáním lukrativních smluv s Netflixem a streamovací platformou Spotify. Dokonce se (po tlaku veřejnosti) rozhodli do britské státní kasy vrátit 2,4 milionu liber (přes 70 milionů Kč) utracených za zbytečnou rekonstrukci sídla Frogmore Cottage v Anglii, odkud se záhy přestěhovali.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
97 fotografií