Zatímco se král Karel III. i princezna Kate dávají dohromady po zdravotní stránce, princ William převzal řadu královských povinností na sebe. Následník trůnu se tak minulý týden objevil na charitativní akci na podporu londýnské letecké ambulance, kde mimo jiné ubezpečil občany, že se se králi daří v rámci možností docela dobře. Jménem krále pak rozdal více než 50 vyznamenání.

Akce se konala pouhý den poté, co do Londýna z Kalifornie přispěchal jeho mladší bratr, princ Harry (39). S jeho pomocí aktuálně následník trůnu počítat nemůže – Harry se totiž zřekl všech výsad i povinností spojených s prací pro monarchii už v roce 2020 a rozhodně to nevypadá, že by své rozhodnutí chtěl v brzké budoucnosti přehodnotit. 

Podle expertů jsou navíc vztahy mezi oběma bratry už tak pošramocené, že by byl opravdový zázrak, kdyby se muži udobřili. Není tak divu, že o Harrym na akci nepadlo ani slovo. 

Staršího z princů ale přišly podpořit jiné příbuzné – totiž neteře jeho maminky, princezny Diany (†36), lady Amelia a lady Eliza Spencerovy (31). Urozené krásky tím vyslaly velmi jasný vzkaz o tom, na čí straně v konfliktu stojí. 

Pohledná dvojčata jsou dcerami Dianina o tři roky mladšího bratra Charlese (59). Modelky oblékly kontrastní šaty v černé, respektive bílé barvě, aby dodržely bílo-černou barevnou paletu akce. 

Williamovy sestřenice se přitom netají tím, že na tetu Dianu vzpomínají nejlépe, jak mohou. V minulosti ji označily za velmi vřelou, mateřskou a milující. „Jako malá jsem si uvědomovala, jak enormní je to ztráta pro našeho tátu a celou rodinu. Ale teprve později mi došlo, jak významná ztráta je to pro celý svět,“ uvedla Eliza před třemi lety ve vzácném společném rozhovoru dvojčat pro Tatler

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes Profimedia

Fotogalerie
116 fotografií