Čtvrteční odhalení nového pomníku Lady Diany u příležitosti princezniných nedožitých 60. narozenin provázela velká očekávání. Nakonec se veřejnost místo pompézní ceremonie, vřelého objetí uslzených bratrů a zakopání válečné sekery dočkala hmatatelného napětí mezi sourozenci a několika neupřímných úsměvů prince Harryho.

Ten se podle serveru Daily Mail po ukončení události v 14:45 místního času zdržel na jeden drink a zdvořilou konverzaci s bratrem, tetičkami a strýčkem, načež pět minut po třetí hodině nastoupil do auta a na tváři se mu údajně rýsovala obrovská úleva.

Jeho sbližování s příbuznými tak trvalo zhruba dvacet minut, pokud nepočítáme cca půlhodinové přípravy na odhalení sochy a půlhodinovou ceremonii. Zda ho auto odvezlo rovnou do Frogmore Cottage, jeho starého bydliště, nebo nejdřív sjel na hrad Windsor pozdravit královnu Alžbětu II. (95), jež se čerstvě vrátila ze Skotska, není jisté.

Princ Harry ovšem podle listu následující den sbalil kufry a odjel na londýnské letiště, aby se v Kalifornii mohl shledat se svou manželkou Meghan Markleovou (39) a dětmi Archiem (2) a maličkou Lilibet Dianou.

VIDEO: Princ William a Harry odhalili sochu princezny Diany.

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
77 fotografií