Během natáčení nového filmu Zátopek, jenž Ondříček režíroval a do hlavní ženské role Dany Zátopkové (†97) obsadil právě svou ženu, spolu manželé trávili celé dny, a tak není divu, že někdy doma herečce ujely nervy.

Občas háže

„Máme třaskavý vztah, ale troufám si říci, že jenom z jedné strany. Martha má syrské kořeny, občas se pohádáme, občas po mně něco hodí. Jednou mě polila pivem a já jsem ji požádal, jestli bychom mohli problémy řešit trošku po evropsku,“ narážel Ondříček na to, že tatínkem jeho ženy je režisér Moris Issa (76), který se narodil v Sýrii.

„Martha má ale dobré srdce, jednou po mně hodila notýsek, ale řekla, že předtím z něj vyndala tužku, aby mi nevypíchla oko,“ dodal se smíchem David v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Hodně mluví

Ondříček také prozradil, že společně s manželkou pracují nejen na place, ale ani doma si od filmové branže neodpočinou. „Martha mi hodně mluví do scénáře. Ale dobře. Doma nejsem režisér, rozhodně ne,“ pokračoval David o temperamentnosti Issové, s níž nedávno stanul v tajnosti před oltářem, a doma mají dvě holčičky – Františku (9) a Emilku (3). „Jinak se máme ale dobře,“ dodal s úsměvem.

Partnerská terapie

O co vtipněji vylíčil Ondříček soužití s Issovou, tak Martha nešetří na manželovu adresu superlativy. „My máme to štěstí, že nám se spolu krásně pracuje, mohli bychom to používat jako partnerskou terapii. Za sebe musím říct, že pro mě je ta naše práce krásná a David je pro mě inspirativní. A i tím, jak mě dobře zná, tak mi poskytuje unikátní zpětnou vazbu. Samozřejmě v osobním životě spolu nemusíme ve všem souhlasit, ale během práce je to vše velmi harmonické,“ prozradila Aha! herečka.

Video: David Ondříček končil Vary bez manželky Issové: Proč ho nedoprovodila?

Video
Video se připravuje ...

David Ondříček končil Vary bez manželky Issové: Proč ho nedoprovodila? Markéta Reinischova

Fotogalerie
57 fotografií