Během nucené koronavirové pauzy si režisér David Ondříček udělal čas nejen na postprodukční dokončení svého filmu o legendárním českém běžci Emilu Zátopkovi (†78), ale hlavně na to, aby stanul před oltářem. „Udělali jsme velice malou svatbu. Můj kamarád a producent filmu Zátopek Kryštof Mucha byl svědek. Brali jsme se relativně nedávno,“ svěřil se David při natáčení pořadu Blesku Epicentrum. Již během pátečního slavnostního zahájení karlovarského festivalu ale bylo vidět, jak jim oběma „zlátne prst“.

„My jsme měli úplně malinkou, malilinkatou svatbu. A bylo to krásný,“ zavzpomínala na obřad Martha Issová. Ještě při říjnovém natáčení svatební scény pro film Zátopek si představitelka zlaté olympijské oštěpařky Dany Zátopkové (†97) postěžovala, že už má za sebou pár filmových svateb, ale skutečnou žádnou. „Není to tak, že bychom nechtěli. Spíš máme problém najít čas. Pořád byla nějaká práce nebo já byla těhotná,“ smála se tehdy Issová, která má s Ondříčkem dcery Františku (8) a Emilku (3).

VIDEO: Režisér Ondříček o Zátopkově selhání, Neužilově stydlivosti a nesplněném přání Dany Zátopkové

Video
Video se připravuje ...

Režisér Ondříček o Zátopkově selhání, Neužilově stydlivosti a nesplněném přání Dany Zátopkové Pavlína Horáková, Jan Jedlička

Film Zátopek se dočkal premiéry v pátek 20. srpna, tedy v první den slavného karlovarského filmového festivalu. Marthu Issovou, která hraje manželku Emila Danu, obsadil do hlavní role právě její životní partner. „Děkuju ti za všechny ty krásný chvíle, lásko moje! Trochu se třesu trémou a jsem dojatá a hystericky šťastná,“ vyznala se mu Martha. „Díky mému partnerovi dostávám tak skvělé příležitosti. Jsem dojatá, že mi dává tolik důvěry,“ dodala pro Blesk.Osm let připravovaný snímek Zátopek je pro herečku víc než filmem. „Nejsilnějším zážitkem z natáčení byl moment, kdy Emil přibíhá do cíle v Helsinkách v roce 1952. A to byla taková chvíle, kdy nám všem vyhrkly slzy do očí. A byl to strašně silný moment,” přiznala ve Varech herečka, která má z tohoto okamžiku fotografii jak s představitelem Emila Zátopka Václavem Neužilem (41), tak i se svým manželem Davidem Ondříčkem. Ten ji totiž po skončení záběru políbil na stejném místě jako herec.

Fotogalerie
39 fotografií