Situace je tak špatná, že zpěvák má i problémy stát při koncertech. „Občas mě trápí křeče v nohách a stabilita celého těla je taková vratká,“ okomentoval svůj zdravotní stav sám Neckář.

„To víte, od té události s mozkovou mrtvicí mám stále problémy. Ale doufám, že se to zlepší. Chodím na rehabilitace,“ prozradil deníku Aha! Neckář.

Lékaři mu nasadili dokonce injekční léčbu. „Zdá se, že to působí. Ale zřejmě se to bude muset aplikovat dlouhodobě, aby se dostavil výsledek v té správné kvalitě,“ svěřil se zpěvák.

Při zpívání musí jít bolest stranou

K šedesáti letům na jevišti dostal Vašek Neckář dokument Dobrou zprávu já přináším vám. Režisér a kameraman Daniel Hnát ho točil na Máchově jezeře i v Ústí nad Labem. A samozřejmě taky u zpěváka doma v Praze. 

Projekci před uvedením na obrazovku si nenechali ujít např. rodinní přátelé Petr Kostka (84) a Carmen Mayerová (78). Oba se snažili zbavit Vaška smutku a jisté nostalgie, která na něj padla. „Stáří je potupné,“ postěžoval si zpěvák, když viděl archivní záběry například ze slavné éry Golden Kids nebo další, kde předváděl vlastní taneční kreace.„Ale snad ještě nějakou chvíli vydržím,“ poznamenal Vašek. 

I přes nepříjemnosti se ale nevzdává. „Bez muziky a zpívání bysme umřeli,“ dodal Vašek k tomu, čím si právě prochází.

Video
Video se připravuje ...

Bratři Neckářovi: Jejich muzikál už má 450 repríz! A to ho Vašek nechtěl! Hana Höschlová

Fotogalerie
37 fotografií