Herečka se takřka čtyři roky nikde neobjevovala a prakticky neozývala ani na sociální síti. Sdílela maximálně archivní fotky nebo snímky svých pejsků. Až na začátku srpna konečně světu objasnila proč. Má ohromné zdravotní potíže po těžkém zranění, které jí v parku přivodili dva zápasící pitbulové, kteří utekli svým páníčkům. „I jen mluvit o mém zranění je těžké,“ přiznává.

Natržené svaly

Jeníčková měsíce kulhala a prožívala bolestivá muka a oddalováním návštěvy lékaře si zadělala na obrovské problémy, které řeší dodnes. „Měla jsem čtyři úplně natržené svaly v pravé kyčli. Střední hýžďový sval, který je hlavním nositelem tělesné hmotnosti, byl zcela odtržen,“ popsala jen původ problémů, na něž se časem nabalily další.

Náročná léčba

Teď, po náročné operaci a 12 týdnech absolutního klidu, se učí znovu chodit. Třeba na antigravitačním chodítku, které vyvinula NASA k tréninkům pro pohyb v beztížném stavu a návraty kosmonautů z dlouhých pobytů na orbitě. Nejnověji pak ukázala další vychytávku. „Tady je hyperbarická komora, která je teď velkou součástí mých dnů. Náročnou, ale nesmírně užitečná a léčivou částí mého dne,“ velebí pobyty v hermeticky uzavíratelném kontejneru, kde v přetlaku několika atmosfér inhaluje 100% kyslík. „Je vynikající na hojení - utržených svalů, úponů i bederní plotýnky,“ popsala. Současně poděkovala nejen všem lékařům, kteří o ni pečují, ale i všem blízkým za podporu a všem, kdo jí přes GoFunMe na léčbu finančně přispívají.

Video
Video se připravuje ...

Eva Jeničková ukázala prsa před kamerou INT

Účinky hyperbarické komory

*podpora účinnosti bílých krvinek v boji proti infekci

*zesilování účinku některých antibiotik

*stahování cév a tedy redukce otoku v ráně

*podpora prokrvení nemocných částí těla

*zlepšení hojení ran a defektů

*urychlení hojení tkání po ozařování

Fotogalerie
33 fotografií