Ani krása, půvab a úspěch  na televizních obrazovkách nezaručil herečce Anne Hechové nesmrtelnost. Pravda, ve filmech a seriálech bude těšit své příznivce i nadále, dále je bude rozesmívat i dojímat například v akční komedii Šest dní, sedm nocí, v seriálu Muži na stromech či Ally McBealová, ale žádný další nový kus do své filmotéky již nepřidá. Lékaři a hereččini nejbližší učinili to nejtěžší rozhodnutí... a nechali ji odpojit od podpory života. Srdce Anne Hecheové tak navždy dotlouklo dne 12. srpna.

V nemocnici byla od 8. srpna, kdy měla vážnou nehodu - se svým vozem pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog narazila do dvoupodlažní budovy v Los Angeles. Automobil následně začal hořet. První zprávy hovořily o tom, že třiapadesátiletá herečka upadla do kómatu a utrpěla „těžké anoxické poranění mozku“. Později lékaři upřesnili, že u ní došlo k mozkové smrti. Od té doby byla udržována na přístrojích v Grossmanově popáleninovém středisku v nemocnici ve West Hills, než lékaři rozhodli, které její orgány jsou vhodné k darování. Hecheová byla totiž vedena v seznamu dárců orgánů, a tak je prý jasné, co by si přála...

Smrt Hecheové je pro všechny její příznivce velkým šokem. Její bližní si ale prochází nepříjemným déjà vu: Po smrti Annina otce, jenž celý život tajil svou homosexualitu a nakonec zemřel na AIDS, se při autohavárii zabil i její bratr. Anne tak musela předčasně dospět a stát se oporou nejenom pro svou matku, ale i pro své dvě sestry. Tato rodačka z Ohia už během studií toužila po filmové kariéře, všechny nabídky však odmítala - chtěla mít alespoň maturitu. Záhy se v USA proslavila rolí v seriálu Another World, za který si odnesla tři ceny Emmy.

Ve filmu se začala objevovat v 90. letech - byla k vidění po boku Tommyho Lee Jonese (75) v dobrodružné Sopce, vedle Johnnyho Deppa (59) v mafiánském dramatu Krycí jméno Donnie Brasco, hrála s Harrisonem Fordem (80) v romantické komedii Šest dní, sedm nocí. Roli zde málem ztratila kvůli své nejasné sexuální orientaci - v té době se identifikovala jako lesba, kvůli čemuž chtělo studio najít jinou představitelku hlavní ženské role. Za Hecheovou se postavil až Ford, jenž na Annině obsazení trval.

Zářila jak na stříbrném plátně, tak i na televizních obrazovkách. Objevila se v celé řadě oblíbených seriálů, například Ally McBealová, Plastická chirurgie, Zachraň mě či Policie Chicago. Nebála se ani dabingu - v animovaném zpracování Supermana Doomsday namluvila životní lásku muže z oceli, novinářku Lois Laneovou. Tato talentovaná žena se věnovala také režii, psaní scénářů a produkci.

V letech 1997 až 2000 žila s moderátorkou Ellen DeGeneresovou (64). S tou chtěla uzavřít registrované partnerství, jenže v té době to ještě nebylo ve státě Vermont, kde spolu žily, povolené. Poté začala chodit s kameramanem Colemanem Laffoonem (48), kterého si o rok později vzala a porodila mu syna Homera (20). S manželem se v roce 2007 rozešla a o dva roky později i rozvedla. Opustila ho údajně kvůli kolegovi ze seriálu Muži na stromech Jamesi Tupperovi (57), s nímž má syna jménem Atlas (13). Ti všichni ji teď budou oplakávat...

Fotogalerie
75 fotografií