Ke skonu Shonky Dukurehové (†44) podle policie došlo ve čtvrtek v Nashvillu v Tennessee, kde bydlela. Černošská umělkyně, jež si v životopisném snímku o králi rock 'n' rollu zahrála, byla nalezena mrtvá ve své ložnici, v bytě, který sdílela se svými dvěma ratolestmi. Právě jedno z nich podle všeho zjistilo, že jeho maminka, uznávaná gospelová zpěvačka, nejeví známky života.

Vyděšené dítě okamžitě spěchalo do vedlejšího domu k sousedovi, jenž pak zavolal sanitku i strážce zákona. Ti na místo dorazili přibližně v 9:30, jenže bohužel pro talentovanou ženu již nemohli nic udělat… Podle zahraničních médií sice ještě nebyla určena příčina smrti, to se ukáže až po pitvě, avšak podle kriminalistů není pravděpodobné, že by se na jejím náhlém úmrtí podílela nějaká další osoba.

„Upřímnou soustrast rodině Shonky Dukurehové,“ napsal na sociální síť Twitter starosta Nashvillu poté, co se dozvěděl o skonu slavné rodačky. „Shonka zde absolvovala Univerzitu Fisk a nazývala Nashville svým domovem po mnoho let. Její silný hlas a umění budou žít dál prostřednictvím hudby - a my v tento smutný den ctíme její památku,“ dodal starosta John Cooper (65).

Shonku znali nejen filmoví fanoušci Elvise, ale také fanoušci americké zpěvačky a rapperky Amaly Ratny Zandile Dlaminiové (26), známější pod uměleckým pseudonymem Doja Cat. Po jejím boku se dnes již zesnulá umělkyně objevila ve videoklipu písně Vegas, což je remix Elvisovy písně Hound Dog (v této úpravě vznikl docela nový singl, právě k propagaci nového filmu), a dokonce si v písni i zazpívala.

Fotogalerie
34 fotografií