Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Truchlící smetánka na pohřbu Ivany Trumpové (†73): Slabost pro starší ženy a dědicové impéria!

/
  • Kdo byl kdo na pohřbu Ivany Trumpové?
    22. července 2022 ● 05:00

    V newyorském Upper East Side se ve středu 20. července konalo poslední rozloučení s tragicky zesnulou rodačkou ze Zlína Ivanou Trumpovou (†73). Kdo všechno z jejích nejbližších se zúčastnil obřadu v kostele svatého Vincence Ferreského na Manhattanu?

  • 1.

    Donald Trump (76)

    Americký podnikatel a republikánský politik a v letech 2017–2021 prezident Spojených států. Byl zároveň i nejbohatším člověkem v historii, který se stal prezidentem USA, a prvním mužem v úřadu bez předchozí zkušenosti s politickou či armádní funkcí.

     

    Ivana a Donald Trumpovi byli manželé v letech 1977 až 1992. Ivana se aktivně podílela na podnikání svého muže, spravovala jedno z jeho kasin v Atlantic City a vybírala některé designové prvky v newyorské Trump Tower. Jejich rozvod byl sice ošklivý, v posledních letech ale k sobě opět nalezli cestu a byli si velmi blízcí. Pravidelně si telefonovali, a Trump měl své bývalce dokonce ke každým narozeninám posílat květiny.

     

    „Ivana byla výjimečná. Krásná skrz naskrz,“ řekl po skonu exmanželky miliardář a bývalý americký prezident pro New York Post. „Nikdy se nevzdávala. Byla krásná, ano, ale taky moc pilná. Jedno, s čím se potýkala, nikdy se nedala srazit na zem. Přešla z komunismu do našeho společného života. A uměla si toho vážit.“

  • 2.

    Melanie Trumpová (52)

    Současná manželka Donalda Trumpa, jejíž účast na pohřbu Trumpové byla velkým otazníkem. Nebylo tajemstvím, že se Melanie s Ivanou moc nemusely a po dlouhou dobu to mezi nimi docela vřelo. „Mám přímý telefon do Bílého domu, ale nechci mu volat, protože je tam Melania a opravdu nechci vyvolávat nějakou žárlivost nebo něco takového. Jsem ale v podstatě Trumpova první žena, jsem první dáma,“ vtipkovala Ivana před lety v pořadu Dobré ráno, Ameriko na televizní stanici ABC.

     

    Melanii se Ivanino žertování ale vůbec legrační nezdálo. Prostřednictvím své mluvčí uvedla, že prohlášení Trumpovy exmanželky mají za cíl jen vyvolávat pozornost a prospěchářský humbuk, jelikož v té době Ivana vydávala knihu svých pamětí s názvem Raising Trump (volně přeloženo jako Trumpovská výchova). Její přítomnost na pohřbu „sokyně“ se ale dá brát jako posmrtné usmíření...

  • 3.

    Donald Trump Jr. (44)

    Nejstarší syn Ivany a Donalda, který se prý jako jediný naučil od své maminky plynule hovořit česky. Často s ní také navštěvoval naši republiku. Objevil se jako host v několika epizodách televizní reality show svého otce The Apprentice, a to od 5. řady v roce 2006 až do poslední 14. řady v roce 2015.

     

    Aktivně podporoval kandidaturu Donalda Trumpa na funkci prezidenta Spojených států před volbami v roce 2016. Pro své styky s Ruskem byl ale „Junior“ často kritizován. V současné době pracuje spolu se svou sestrou Ivankou a bratrem Ericem na pozici výkonného viceprezidenta společnosti The Trump Organization, kterou vybudoval jeho otec.

     

    S manželkou, bývalou modelkou Vanessou Haydonovou (47), jíž řekl své „ano“ v roce 2005, měl pět dětí –⁠ Kai Madison (15), Donalda III. (13), Tristana Milose (10), Spencera Fredericka (9) a Chloe Sophii (8). Rozvedli se v roce 2018.

  • 4.

    Kimberly Guilfoyleová (53)

    Aktuálně je snoubenkou Donalda Jr. vystudovaná právnička a pozdější televizní osobnost Kimberly Guilfoyleová. Byla dvakrát vdaná, obě manželství však skončila rozvodem. Z druhého svazku s obchodníkem Ericem Villencym (47) má syna Ronana Anthonyho (15).

  • 5.

    Ivanka Trumpová (40)

    Jediná dcera Ivany Trumpové krásná Ivanka –⁠ respektive celým jménem Ivana Marie Trumpová. Uznávaná americká podnikatelka, modelka a politička. Také ona pomáhala svému otci Donaldovi během kampaně v rámci prezidentských voleb v roku 2016, byla také členkou šestnáctičlenného týmu zabezpečující Trumpovu prezidentskou administrativu.

     

    Svou maminku velice milovala. „Byla mým vzorem. Nezáleželo na tom, jak byla zaneprázdněná, vždycky tam pro nás byla. Vždycky nás utěšila. Věděla, co to obnáší něco vlastnit. Byla vzorem pro nás všechny ve světě byznysu. Nehledě na to, kam jste šli nebo koho jste potkali, bylo vám jasné, že není moc takových, jako je ona,“ líčila pro New York Post.

     

    Na pohřbu ale všechny zaujalo, že vůbec neplakala, její tvář neprozrazovala vůbec žádné emoce. Plakala ale údajně až v kostele, kde pronesla smuteční řeč. Když podle přítomných pak vyprávěla několik vtipných vzpomínek na svou milovanou maminku, prý jí u toho stékaly po tváři slzy. Jakmile pak vyšla z kostela ven a následovala rakev s ostatky maminky, opět nasadila „poker face“.

    Pohřeb Ivany Trumpové - Ivanka
    Autor: ČTK

  • 6.

    Jared Kushner (41)

    Manžel Ivanky Jared Kushner. Bývalý zeť 45. prezidenta Spojených států a během jeho mandátu také jeden z nejdůležitějších poradců Donalda Trumpa je jinak podnikatelem, realitním magnátem a trojnásobným otcem. S Ivankou mají dcerku Arabellu Rose (11) a syny Josepha Fredericka (8) a Theodora Jamese (6).

  • 7.

    Eric Trump (38)

    Nejmladší syn Ivany a Donalda Trumpových Eric. V roce 2007 založil a do roku 2016 i vedl Nadaci Erica Trumpa. Je viceprezidentem společnosti The Trump Organization. V době, kdy byl jeho otec prezidentem, byl často pod palbou kritiky – spolu s bratrem Donaldem totiž pokračovali v nových investicích v cizích zemích a vybírali platby ve svých amerických nemovitostech od zahraničních vlád, přestože se původně zavázali, že tak neučiní... Jistou černotou zaváněly i jeho finanční machinace s penězi z Nadace.

  • 8.

    Lara Trumpová (39)

    Lara, před veselkou Yunaskaová, byla až do sňatku s Ericem televizní producentkou a podílela se na televizním zpravodajském pořadu Inside Edition. Také moderovala pořad Real News Update, jenž produkovala společnost Trump Productions. Když byl její tchán prezidentem, měla funkci odborného konzultanta. Nyní je však na mateřské dovolené, jelikož má s Ericem dvě děti, synka Erica Luka (4) a dcerku Carolinu Dorothy (2).

  • 9.

    Galerie

    Na další snímky z pohřbu Ivany Trumpové, rozené Zelníčkové, se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Nečekané rozloučení s Ivanou Trumpovovou (†73): Pohřeb bez slz! Zato v luxusu Reuters

    Fotogalerie
    229 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

Dianthos: Donald jr. se nenaučil česky od své maminky, ale od své babičky a dědy, u kterých trávil jako dítě dost času. Ostatní děti česky neumí proto, že se babička s dědou naučili anglicky. Takže je vidět, že maminka Ivana na jazykovou výbavu svých dětí neměla vliv. ;-)

(23. 07. 2022 13:07)

Dianthos: Přítomnost Melanie na pohřbu Ivany nevidím jako posmrtné usmíření, ale jako demonstraci, že ona je Trumpova manželka. Že on na pohřbu není v roli vdovce po matce svých prvních dětí. Také by její nepřítomnost na pohřbu byla společenské faux pas, vyvolávala by spekulace, které se Trumpovi před dalšími prezidentskými volbami nehodí.

(23. 07. 2022 13:01)

Dianthos: Ivanka se jmenuje "Ivana Marie Trump". Ivanka jí říkali, když byla malá, svět jí tak zná a nechápe to "k" jako zdrobnělinu. Kdyby jí začali říkat Ivana, všichni by si jí pletli s matkou.

(23. 07. 2022 12:56)

mazanykralicek: Jo vypadá jako Avatar, ale spíše vypadá jako Melánie. Asi mají stejného plastického chirurga. Každopádně vypadá lépe než předtím. Umělé řasy na pohřeb to je také odvaha.

(22. 07. 2022 12:50)

prochaskanamoste: Nevíš, že existuje u jména Iva, Ivana, také tvar Ivanka? Je uznávaný od samého začátku, plno desetiletí a hodně žen se tak jmenuje - případ i Ivanky Trump. Tak, jak ji asi mají říkat?

(22. 07. 2022 12:49)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy