„Na Zlatovlásku a vůbec na to, že jsem byla kdysi herečkou, jsem už dávno zapomněla. Žiju s dcerou na farmě, se vším jí pomáhám a je mi báječně,“ nechala se v minulosti pro Aha! slyšet herečka Jorga Kotrbová. Herecké řemeslo pověsila na hřebík už před zhruba osmnácti lety. V restituci zdědila společně se sourozenci blok činžovních domů v Praze, díky čemuž je finančně zajištěná. V Libereckém kraji zakoupila farmu s koňmi, kde žije s dcerou Julií (37) a její rodinou. Ani ke druhé dceři Tamaře to nemá daleko – ta totiž bydlí ve stejné vesnici. Jorga se tam vůbec nenudí, s nadšením se stará jak o koně, tak i o svá vnoučata.

„Nedávám už rozhovory, v divadle ani ve filmu hrát už nebudu. Jsem v důchodu, užívám si rodiny a venkova,“ svěřila se před časem herečka, která hektický herecký život vyměnila za poklidnou životní roli farmářky, a světla kamer jí vůbec nechybí. Ostatně už jako malé dítě se prý toužila stát veterinářkou. „Já už jsem osoba neveřejná. Jsem ženská, která chce ještě žít a užít si života bez cizích očí. V přírodě, s vnoučaty a se zvířaty!“

VIDEO: Zlatovlásce je 74! Jorga Kotrbová zvolila život v ústraní 

Video
Video se připravuje ...

Zlatovlásce je 74! Jorga Kotrbová zvolila život v ústraní. Videohub

Ještě když byla provdaná za herce Zdeňka Žáka (68), pořídila si po listopadu 1989 v Ludvíkově pod Smrkem farmu s koňmi, do kterých byli oba blázni. Jejich kouzlu propadla i výše zmiňovaná dcera Julie, která skákala parkur. Jorga s dcerou teď vlastní deset parkurových koní, pořádný kus louky, na které běhají vnoučátka a domácí zvířectvo.

Ke štěstí tak bývalé herečce nechybí vůbec nic. „Do Prahy jezdím jen v nejnutnějších případech. Venkov se mi nechce opouštět ani na chvíli,“ dodala dáma, která nezapomenutelným způsobem propůjčila svůj hlas vrchní sestře Margaret Houlihanové v seriálu M.A.S.H.

Fotogalerie
34 fotografií