Zatímco Plekanec již přesídlil do Čech, kde chce hrát za Rytíře Kladno a Kometu Brno, zpěvačka s návratem do vlasti otálí a podle všeho se chce v Kanadě nejen rozvádět, ale posléze by tu ráda se syny Matyášem (6) a Adamem (3) zůstala žít i nadále. Údajně má dokonce strach, že u nás by jim hrozila šikana.

„V téhle situaci není ani možné, aby se vrátila do Čech. Je tu proti ní mediální kampaň. Vždyť ty děti by si to ve škole vyžraly. Co dostanou za informace od rodičů, že maminka chce okrást jejich tátu, to jim budou říkat," prozradil pro Extra.cz blízký přítel Lucie František Vondráček. Ten také tvrdí, že Tomáš by si „nechal pro korunu vrtat koleno", a tak by tu děti nechal chodit do státní školy. 

Jenže nyní se k této záležitosti vyjádřila právní zástupkyně sportovce Lenka Radoňová, podle níž už je rozhodnuto, kam by chlapci v Praze chodili do školy. „Pan Tomáš Plekanec se s paní Lucií Plekancovou Vondráčkovou dohodl, ještě před podáním návrhu na úpravu poměrů k nezletilým dětem, že nezletilé děti budou ve druhém pololetí školního roku 2018/2019 plnit školní a předškolní docházku v Česko-britské základní škole, kampus Kamýk Praha 4, tj. ve škole, které Ministerstvo školství povolilo plnění povinné školní docházky na rozdíl od současné kanadské školy," uvedla pro TopStar advokátka.

„Tuto dohodu je připraven bez výhrad splnit vůči oběma dětem,“ dodala. Navíc se prý rozhodně nejedná o žádnou levnou instituci. Naopak za školné na soukromé škole by Plekanec dal přinejmenším statisíce. 

 Ostatně ani teď prý na své rodině nešetří, i když už má nový vztah s tenistkou Lucií Šafářovou (31). „Pan Tomáš Plekanec plní vyživovací povinnosti vůči dětem i dosud nerozvedené manželce dobrovolně ve výši, která dle mého názoru přesahuje eventuálně jemu soudem určenou vyživovací povinnost k nezletilým dětem jak v Kanadě, tak v České republice," tvrdí Radoňová. Snaha Vondráčkové rozvádět se v Kanadě a její otálení s návratem do Česka tak působí přinejmenším zvláštně.

Zlí jazykové už tak spekulují, že její motivací není strach o děti, ale spíš touha po penězích a možná i po pomstě manželovi. Pokud tomu tak skutečně je, nemusel by prý ale její plán s kanadským rozvodem vyjít. Podle právničky totiž mezi Českou republikou a Kanadou nepanují žádné dohody v oblasti úpravy péče o nezletilé děti. „Prohlášení o vzájemnosti v této oblasti nebylo formálně vydáno, naopak mám zjištěno, že české soudy odmítly uznat kanadský rozsudek o péči o styku a naopak," dodala v TopStaru právnička.

VIDEO: Plekanec už se usazuje zpět v Česku: Mám spíš přehled o kanadském rodinném právu, smál se

Video
Video se připravuje ...

Mám spíš přehled o kanadském rodinném právu, smál se Plekanec. Bude hrát za Kladno a Kometu iSport TV

 

 

Fotogalerie
87 fotografií