Lucie Vondráčková kvůli podání rozvodu v Kanadě dokonce v létě tajně za oceán na otočku odletěla, aby se na její žádosti stihlo klíčové datum a předběhla tak manžela, který chtěl žádost podal v Praze. Podle mnohých tak Lucie učinila proto, že při rozvodu v Česku by finančně tratila kvůli předmanželské smlouvě, kterou kanadský zákon neuznává.

Podle zpěvaččina příbuzného Františka Vondráčka (65), který jí poskytl svého právníka, však ani to Lucii nemusí přinést kýžený výsledek. „Česká republika nemá s Kanadou vůbec žádné smlouvy o ničem, ani o té ochraně dětí. Právníci říkají, že si s tím nevědí rady. Soud v Kanadě může rozhodnout, kolik má platit na děti, kolik má dát Lucii, přitom jaká bude vymahatelnost rozhodnutí, to se neví. Podle mě česká justice nemusí rozvod v Kanadě uznat, nemáme ohledně toho žádnou vzájemnou smlouvu,“ řekl podnikatel webu Extra.cz.

Ve hře jsou totiž zisky z hokejistovy úspěšné kariéry v Montrealu a péče o syny Adama (3) a Matyáše (6). „Zajímalo by mě, jak kanadský soud Plekance donutí, aby vůbec přijel na jednání. Můžete si podávat žádosti o rozvod, kde chcete, jde ale o to, jaká je na tom území státu vymahatelnost práva,“ dodává Vondráček.

Jeho slova je však nutno brát s rezervou. Byl to on, kdo před časem do médií vypustil zprávu, která se později nepotvrdila, o tom, že Plekanec Lucii nabídl „ostudné“ alimenty ve výši 25 000 korun na oba chlapce. 

Fotogalerie
54 fotografií

Česká republika nemá s Kanadou vůbec žádné smlouvy o ničem, ani o té ochraně dětí. Právníci říkají, že si s tím nevědí rady. Soud v Kanadě může rozhodnout, kolik má platit na děti, kolik má dát Lucii, přitom jaká bude vymahatelnost rozhodnutí, to se neví. Podle mě česká justice nemusí rozvod v Kanadě uznat, nemáme ohledně toho žádnou vzájemnou smlouvu,“

Zdroj: https://www.extra.cz/zvrat-v-rozvodu-pravnici-lucie-si-nevedi-rady-plekanec-asi-vyhraje-tvrdi-pribuzny