Nemusíme se stát rovnou ekologickými aktivisty, ani nejde o změny, které by vedly k nepohodlí. Stačí poupravit návyky v domácnosti a pozitivní výsledky zdravější domácnosti na sebe nenechají dlouho čekat.

Pro začátek je určitě skvělé přestat používat plastové sáčky, nakupovat potraviny od místních výrobců a častěji dávat přednost rostlinné stravě před masem. U sebe doma toho však můžeme udělat mnohem víc. Bez námahy a omezování můžeme v každodenním životě nahradit běžné prostředky pro péči o tělo a domácnost takovými výrobky, které svým složením vycházejí z přírody a nezanechávají v ní těžko odbouratelné nebo již neodstranitelné stopy.

Nešetrné produkty se stejně jako k životnímu prostředí chovají k našemu zdraví. Levné přípravky z ropných surovin s přidanými synteticky vyrobenými vůněmi, které bývají spolu s konzervanty nejčastějšími nositeli alergenů, asi nikdo záměrně nepoužívá. Taková je ale většina běžných mycích prostředků, které po použití skončí v odpadní vodě. Ne každý výrobce bere ohled na životní prostředí a na lidské zdraví.

Každý má moc měnit věci k lepšímu
Autor: Fosfa

Alternativu nabízí Feel Eco, které vyrábí účinné prostředky pro péči o tělo a domácnost. Na podlahu umytou čističem Feel Eco se tak například nemusíte bát pustit malé dítě nebo domácího mazlíčka. Prostředkem na nádobí Feel Eco můžete očistit i ovoce a zeleninu od vosku a postřiků. Ať už si vyberete prací prášek nebo WC čistič, všechny výrobky Feel Eco jsou účinné a šetrné jak k životnímu prostředí, tak k citlivé pokožce, a to i v případě výrobků, které nejsou přímo určené pro péči o tělo.

Obal prodává, ale běžné plasty jsou nerozložitelné a recyklovat lze málokterý z nich. Jestliže dnes na procházce parkem sem tam zakopnete o plastovou lahev, za pár let se může stát, že odpadků bude tolik, že už je nebude kam odklízet. Jak tomu zabránit? Feel Eco tomu jde naproti, používá recyklovatelné obaly a všechny sypké směsi postupně přebaluje do lehkých papírových krabic.

Každý má moc měnit věci k lepšímu
Autor: Fosfa

Feel Eco se neustále vyvíjí, tak jako příroda, od které se učí, a proto na základě nejnovějších poznatků z výzkumu neustále inovovuje výrobky i výrobní postupy, aby se ještě více přiblížilo přírodě i člověku.