Vyrobit si vlastní dušičkovou výzdobu, která nebude vypadat jako vystřelená z pouti a neutratíte za ni spoustu peněz, není vůbec těžké. K tvorbě se nabízí obrovské množství přírodních materiálů. Vypadají hezky, a navíc vydrží i vlivy nevlídného sychravého počasí.

Ať už jsou to větvičky jehličnanů, mech, kůra, jeřabiny, šípky nebo plody dalších keřů. Ty je pak možné doplnit živými podzimními květy, jako jsou chryzantémy neboli listopadky. Krásně vypadají i živý vřes nebo netřesky.

Dušičkový truhlík s vřesem a chryzantémami

Dušičkové truhlíky a květináče patří k nejoblíbenějším aranžmá. Kromě vhodné nádoby potřebujete jen přírodniny, zahradní substrát, svícen a svíčku - návod, jak postupovat, najdete ve videu

Video
Video se připravuje ...

DIY: Dušičková dekorace na hrob Videoredakce ženských titulů

Další tip na květinové aranžmá na hrob

Pokud jste se rozhodli aranžovat do květinové mísy nebo třeba proutěného či bambusového košíčku, pořiďte si kostku aranžovací hmoty, do které vše zapícháte.

Jak vyrobit dušičkový věnec?

Na výrobu věnců využijte koupený korpus, ať už polystyrenový, slaměný, bambusový nebo spletený z větviček. Na něj pak s pomocí tavné pistole přilepte vybrané dekorace. Použít lze také vázací drát. 

Spoustu dušičkové inspirace najdete ve fotogalerii.

Fotogalerie
26 fotografií

Sháníte originální podzimní dekorace? Vybírejte na našem Bazaru Blesk!