Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Strašidelný Halloween se blíží! 9 nápadů na hororové, decentní i vtipné dekorace

/
  • Strašidelná haloweenská dekorace podpoří tajemnou atmosféru podzimních večerů.
    Strašidelná haloweenská dekorace podpoří tajemnou atmosféru podzimních večerů. (Lights4fun)
    24. října 2022 ● 06:00

    Patříte mezi ty, kdož si oblíbili Halloween? Potom pro vás máme nápady, jak si vyzdobit svůj domov v duchu tohoto amerického svátku, který je v podstatě jen jinou verzí našich dušiček.

    Jedni ho milují, jiní zatracují, někdo ignoruje. Halloween je svátek, který k nám přišel z USA a v některých rodinách už doslova zdomácněl. Pokud mezi ně patříte i vy, rozhodně se za to nemusíte stydět. Ba naopak, dopřejte své domácnosti půvabné či veselé dekorace – podle toho, jaký přístup je vám bližší. Děti určitě ocení malované lucerny z dýní, pavouky a nejrůznější figurky strašidel. Pokud si na něco tak bláznivého netroufáte, stačí zapojit přírodní dýně, svícny a další dekorace, co máte doma zrovna po ruce. Pokud chcete, můžete vzít do ruky štětec a trochu je přizdobit. Nebo je nechat jen tak.

  • 1.

    Dvoubarevné zátiší s havranem

    Autor: Lights4fun

    Hlavními barvami Halloweenu jsou bezesporu černá a oranžová. Tato kombinace však nemusí působit křiklavě, pokud zvolíte tlumené odstíny oranžové. Naopak výsledek působí velmi hřejivě a útulně. Obzvlášť, pokud zvolíte na doplnění světelné řetězy, lucerny a svíčky vydávající příjemné oranžovožluté světlo. Máte-li rádi vtip, přidejte pár falešných pavouků šplhajících po stěně, eventuálně je nahraďte netopýry z papíru.

  • 2.

    Černobílá halloweenská párty

    Autor: Søstrene Grene

    Spojení těchto dvou barev není zrovna typické pro poslední říjnovou noc. Zajisté však potěší milovníky skandinávského interiéru. Vtipné, ale vkusné pojetí se hodí třeba jako dekor pro tematickou párty. Čokoládové muffiny ladí s přírodní dekorací ve váze a na jejich nadýchaných vršcích se rojí strašidla z bílého ubrousku na špejli ozdobená mašlí z černé stuhy. Zkrátka, většinu dekorací z této inspirace zvládnete vyrobit při troše šikovnosti sami... A pomoci vám mohou i děti!

     

    A jak na poletující duchy zavěšené na větvičkách ve váze? Je to ohromně snadné:

    Video
    Video se připravuje ...

    Jednoduchá strašidla z listů břečťanu. Søstrene Grene

  • 3.

    Hororové lucerny

    Autor: tesa

    Při pohledu na tuto dekoraci tuhne krev v žilách... Je opravdu vhodná jen pro otrlé povahy!

     

    Co budete potřebovat: skleněné lucerny, plastové pavouky, staré obvazy, nůžky, červenou barvu ve spreji, 1 sáček černého čaje, tesa® Víceúčelové tekuté lepidlo, oboustranně lepicí kancelářskou pásku, zakrývací fólii s páskou 

    Autor: tesa

    Uvařte vodu, vložte do ní sáček černého čaje a nechte 5 minut louhovat. Sáček vyndejte, do obarvené vody vložte na malou chvíli obvaz. Obvaz vyjměte, vyždímejte a udělejte v něm na některých místech díry.

     

    Pracovní plochu zakryjte zakrývací fólií a na obvaz nastříkejte cákance červené barvy. Vzhledem k tomu, že je obvaz stále mokrý, barva se na obvazu zajímavě rozpije a bude vypadat realisticky jako krvavé stopy. Nechte zaschnout. 

     

    Na skleněnou lucernu nalepte pruhy oboustranně lepicí kancelářské pásky. Obarvený a usušený obvaz omotejte kolem lucerny a přitlačte k pásce. Na konec obvazu nalepte kousek oboustranné pásky a přilepte ke zbytku omotaného obvazu na lucerně. 

     

    Na spodní část každého pavouka naneste tekuté lepidlo. Pavouky nalepte na obvaz na lucerně a nechte zaschnout. Pak už jen stačí vložit svíčku a máte hotovo!

  • 4.

    Dekadentní matná tabule

    Autor: Primalex
    Vykouzlete si doma tematický koutek s tajemnou, až lehce strašidelnou atmosférou. Vzhledem k tomu, že lze použít jakékoli staré nádobí, není cena kompletní dekorace vysoká. Fantazii se meze nekladou.

    Autor: Primalex

    Budete potřebovat: nejrozmanitější druhy nádobí jako jsou staré vázy, konvičky, hrníčky či talíře, dále svícny, dýně, barvu Primalex Fortissimo v odstínu Piano, černé svíčky, štětec. Ti odvážnější, kteří touží po strašidelnější atmosféře, mohou natřít třeba i lebku, která je k sehnání například v obchodech s potřebami na párty.

    Autor: Primalex

    Jakékoli nádobí natřete černou barvou. Pokud k sobě například přilepíte starou vázu a talířek, vyrobíte si originální etažér. Pokud se na něj chystáte umístit něco jedlého, umístěte je na ubrousek nebo papírový tácek. Vytvořte si v místnosti kout s tmavým pozadím a naaranžujte si vše na stůl nebo komodu s tmavým ubrusem.

  • 5.

    Decentní aranžmá se stříbrnými akcenty

    Autor: Lights4fun

    Vkusněji už to snad ani nejde! V tomto případě se budete muset poohlédnout v obchodech po lucernách a dekoracích ve tvaru dýně. Bílou lucernu doplňte umělou stříbrnou dýní, eventuálně si můžete nějaké dýně vyřezat a nabarvit. Pěkně bude vypadat, když aranžmá doplníte starým patinovaným rámem. Ten si můžete i vyrobit. Natřete nejprve dřevěný rám světle šedou barvou. Po zaschnutí naneste vrstvu bílé barvy a po zaschnutí lehce zbruste smirkovým papírem. Pak už jen stačí přidat pár svící a svícnů a dokonalá atmosféra je na světě!

  • 6.

    Dekorace ve stylu Día de los Muertos

    Autor: Lights4fun

    Zatímco Halloween připadá na 31. října, tedy na den před křesťanským svátkem Všech svatých, v Mexiku se slaví Den mrtvých ve stejný den, jako my si připomínáme Památku zesnulých (2. listopadu). U nás je tento den spojen spíše se soukromou pietou, zato v mexických ulicích to hýří barvami a životem. Přidejte k tradiční černé a oranžové růžovou, fialovou nebo i zlatou. Uvidíte, že výsledek nebude vypadat vůbec špatně! K Día de los Muertos patří neodmyslitelně lebky a také květy. Že to nejde k sobě? Ale kdepak, klidně se inspirujte!

  • 7.

    Zahradní strážci pan Dýně a pan Strašidlo

    Autor: Better Homes & Gardens
    Tahle dekorace se hodí spíše do exteriéru a potěší hlavně děti. Úsměv na tváři ale jistě vyvolá i u nejednoho kolemjdoucího. K její výrobě přitom budete potřebovat jen dvě různě velké bedýnky. Tu vyšší a užší použijte na strašidlo, menší a širší se stane základem pro dýni. Natřete obě příslušnou barvou a černou barvou domalujte rozšklebené obličeje. Uvidíte, že si k vám do zahrady už nikdo netroufne!

  • 8.

    Vkusné zátiší na schody či terasu

    Autor: Westwing

    Že na vás předešlý nápad byl už trochu moc? Nevadí. Elegancí a jednoduchostí nikdy nic nezkazíte. Nádherně se budou u vás přede dveřmi vyjímat půvabné zástupkyně rozličných druhů dýní doplněné a parádní kovové lucerny ve zlatém odstínu.

     

  • 9.

    Stylové dekorativní dýně

    Autor: Westwing

    Tyhle dýně rozhodně nejsou k snědku. Luxusně a noblesně vypadá mimořádně vkusné aranžmá ze sametových dýní, doplněné o zlaté vázy, svíčky a kytici sušených květů. Pokud máte chuť, můžete se pustit do jejich výroby i doma. Stačí zbytek sametové látky, který vyplníte odstřižky látek a vytvarujete do kýženého tvaru (třeba s pomocí zlaté nitě). Stopku můžete vyrobit z hmoty Fimo a natřít zlatou nebo stříbrnou barvou. 

    Autor: Westwing

    Další jedinečné dekorace vybírejte za skvělé ceny na našem Bazaru Blesk.

Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy