Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 tipů, jak využít zbytky tapet

/
  • tapetování
    tapetování (iStock)
    6. dubna 2023 ● 06:00

    Využijte odstřižky tapet k originální výzdobě vašeho bytu. Můžete tak sladit nejen zdi, ale i malé doplňky. Jak na to?

    Tapetovali jste doma a nevíte, jak využít zbylé odřezky? Nebo se vám líbil zbytek tapety ve výprodeji a přemýšlíte, kam s ním? Máme pro vás 6 tipů, jak je využít.

  • 1.

    Originální obraz

    Odvážnou a zajímavou dekorací je výrazná tapeta v rámu, kterou pověsíte na jednobarevnou stěnu. Proměňte svůj byt v galerii. A když vás přestane bavit, jednoduše ji vyměníte.

  • 2.

    Obalte knihy

    Knihy si často balíme do novin, aby neutrpěly při našich cestách v tramvaji či autobuse. Barevná tapeta jim však vdechne nový život, obzvlášť pokud jde o staré ohmatané svazky. Krásně se budou vyjímat i ve vaší knihovně.

  • 3.

    Oživte starý podnos

    Obyčejný dřevěný nebo plastový podnos prokoukne díky tapetovému dekoru. Pokud má být voděvzdorný a omyvatelný, přestříkejte ho po zaschnutí bezbarvým lakem. Nebo použijte samolepící tapetu s odolným povrchem.

  • 4.

    Ozdobný paraván

    Bílý paraván koupíte za zlomek ceny designového. Polepte ho tapetou podle svého vkusu a rázem máte stylový doplněk, kterým předělíte místnost nebo vytvoříte intimní zákoutí. Polepený paraván nepropustí světlo a zajistí vám soukromí.

  • 5.

    Za postel

    Už se vám omrzelo staré dřevěné čelo postele? Polepte ho vzorovanou tapetou, která bude ladit s dalšími barvami v ložnici. Pokud si netroufáte na práci s lepidlem, zvolte samolepicí tapetu.

  • 6.

    Ze starého nový

    I starému oprýskanému stolku vdechnete nový život tapetou. Jak se vám líbí třeba imitace mramoru? Nezapomeňte povrch stolku před aplikací tapety, dokonale očistit.

     

    Další zajímavé tipy a nápady najdete v aktuálním vydání časopisu Blesk Bydlení. Můžete si ho v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku:

     

     

     

     

Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy