Prázdninové útočiště pro početnou rodinu navrhl ateliér Powerhouse Company. Autory projektu vedla k nezvyklému tvaru snaha o udržitelnost, důraz na soukromí, výhledy do okolí a potřeba odlehčit hmotu domu. 

Tradičně jsou letní domy zamýšleny jako rodinné prostory. Jak ale děti rostou, klade se stále větší důraz na soukromí jednotlivce. To je také případ tohoto domu. Jednotlivé kabiny vycházejí z centrální společné zóny, a tak má každý člen rodiny možnost trávit čas s blízkými, nebo si užívat klidu ve svém vlastním zázemí. 

Dům je vlastně jednoduchá černá dřevěná konstrukce se šikmou střechou, připomíná tak temné stíny v okolních lesích a dokonale zapadá do prostředí. Interiér představuje pravý opak – doslova září bílou výmalbou, která pomáhá znásobit přirozené světlo. Jednoduché bílé stěny doplňují světlé podlahy ze dřeva a minimalistický severský nábytek.

Centrální část domu má tvar hvězdy a spojuje obývací pokoj s kuchyní. K vidění tu jsou jak rustikální, tak moderní prvky nenáročné na údržbu.

Optimální prosvětlení po celý den zajišťuje orientace ke světovým stranám a velkorysé prosklení jednotlivých prostor. K záplavě přirozeného světla v interiéru přispívají i světlíky zabudované v šikmé střeše.

Fotogalerie
10 fotografií