Dům nazvaný Twin Gable House byl postaven podle plánu OJ-1605, který původně navrhli architekti A. Quincy Jones a Frederick Emmons v roce 1962. Pochlubit se mohl centrálním atriem pod širým nebem, které je viditelné téměř z každé místnosti.

První oblastí, kterou zahlédnete už při chůzi po pozemku, je síň. Podobně jako ona se téměř každá místnost v domě  otevírá ven do přilehlé zahrady.

Majitelé, návrháři Isabelle Olson a Matthaeus Krenn, si velmi vážili logického designu původního domu. Cílem rekonstrukce proto bylo vytvořit  modernější interiér a zefektivnit prostor tak, aby lépe odpovídal jejich potřebám.

Architekti chtěli dosáhnout otevřenějšího, modernějšího rozvržení a současně zdůraznit klíčové prvky stávajícího designu. Povedlo se jim to díky odstranění několika zdí. Do zadní fasády přidali posuvné dveře ze skla, které vedou na dvorek a k novému bazénu.

Dalším krokem bylo odstranit nánosy z předchozích přestaveb a vrátit dům do původní podoby. Z domu také zmizely koberce a zrcadlové stěny. 

Nově iInteriér domu tvoří světlý prostor, který přirozeně zvyšuje množství denního světla a působí opticky větší. Hlavním podlahovým materiálem je dlažba. Architekti ji  použili venku i v interiéru, což napomáhá vytvořit dojem, že prostor přirozeně teče.

Eichlerovy domy

Domy od developera Josepha Eichlera byly v USA velmi populární v druhé polovině minulého století. Jejich vzhled byl silně inspirován dílem architekta Richarda Neutra a Franka Lloyda Wrighta. Úkolem jednoduchých jednopodlažních budov bylo přiblížit moderní architekturu široké veřejnosti. Typické bylo zejména použití dřevěných panelů, stropů z prken a velkorysé prosklení sahající od podlahy po strop.