Autorem projektu, díky kterému se 200 let stará stáj na kopci v San Lorenzo proměnila na útulné bydlení, je nizozemské Standard Studio. 

Nový moderní interiér respektuje historické detaily struktury s využitím základních materiálů. Výsledkem je příjemná směs moderního a rustikálního, nového a starého.

Původní dřevěné trámy na zvýšeném stropě byly zachovány a dodávají stavbě autentický charakter. Z hlediska materiálů architekti vsadili především na dřevo Iroko, beton a omítnuté kamenné zdi z bílé křídy.

V jednoduché kuchyni s mramorovou pracovní deskou a kovovou skříní zůstaly původní kamenné zdi, které dodávají do interiéru texturu. Stejné řešení je i koupelně. Vybavení většinou pochází od holandských designérů nebo od lokálních řemeslníků.

Z původní stáje se podařilo zachránit zdi a části střechy, všechno ostatní bylo bylo zničeno. Architekti museli kompletně instalovat elektřinu, vodu a kanalizaci. Na střeše domu jsou nově solární panely, které zajišťují elektřinu, pomáhají ohřívat vodu z lokální studny a podlahové topení. Dům je díky zvoleným řešením zcela soběstačný a obejde se bez přípojek.

Fotogalerie
16 fotografií