Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Fiala po Bílém domě vyrazil na hokej. Sledoval prohru hvězdného Čecha v NHL

Aktualizováno -
16. dubna 2024
14:32
Autor: simao, ČTK - 
16. dubna 2024
08:06

Petr Fiala (ODS) po úspěšné návštěvě Bílého domu a jednání s Joem Bidenem, kdy americký prezident ocenil spojenectví s Českem v rámci NATO i to, že Češi vědí, že se Vladimir Putin na Ukrajině nezastaví, zavítal v rámci večerního amerického programu na zápas slavné hokejové NHL. České hvězdě Davidu Pastrňákovi však štěstí tentokrát nepřinesl, Boston Bruins prohrál ve Washingtonu 0:2 a čeští střelci vyšli na prázdno.

Boston Bruins v prvním útoku nasadil jak Davida Pastrňáka, tak na centru i Pavla Zachu. Významnou českou stopu na ledě sledoval z hlediště i český premiér Petr Fiala (ODS).

Ten už měl v tu chvíli pro daný den odpracováno - v USA se sešel nejprve se šéfem tajné služby CIA a poté již přišel zlatý hřeb celé návštěvy ve Washingtonu. Přijetí v Bílém domě americkým prezidentem Joem Bidenem.

„Přišel se podívat na dobrý hokej a přeje českým hráčům,” řekl redaktorovi Blesku Václav Smolka, ředitel odboru komunikace na Úřadu vlády. Pastrňák se Zachou však vyšli střelecky na prázdno, z vítězství se radoval tým s ruskou hvězdou Alexandrem Ovečkinem, který však také nebodoval.

Na sportovní zápas po Bílém domě ostatně vyrazil před 5 lety i Andrej Babiš poté, co ho v Bílém domě přijal v březnu 2019 Donald Trump. Tehdy to však byl zápas basketbalové NBA na palubovce s Čechem Tomášem Satoranským.

I Fiala zamířil do té samé haly - o Capital One Arenu se ve Washingtonu totiž dělí jak basketbaloví Washington Wizards, tak právě hokejisté z celku Washington Capitals.

Fiala zamíří do Kongresu. Apelovat na pomoc USA pro Ukrajinu

Fiala dnes završí dvoudenní návštěvu vystoupením v Hudsonově institutu a sérií jednání v Kongresu. Před návratem do Evropy bude také hostit gala večeři, kam dorazí čeští investoři v USA i představitelé amerických firem.

Vystoupení v Hudsonově institutu je v plánu kolem 18:10 SELČ. Podle organizátorů by měl Fiala mluvit o transatlantických vztazích, válce na Ukrajině a česko-americkém spojenectví. Hudsonův institut je think tank zaměřený zejména na otázky spojené s národní bezpečností a zahraničněpolitickými tématy.

V Kongresu by se měl Fiala setkat se šéfem Sněmovny reprezentantů Mikem Johnsonem, další jména se podle Strakovy akademie stále upřesňují.

Mluvit by chtěl mimo jiné o uvolnění 60 miliard dolarů (1,4 bilionu Kč) americké pomoci pro Ukrajinu, kterému už několik měsíců brání především americké vnitropolitické spory a o kterém ještě nehlasovala Sněmovna reprezentantů ovládaná republikány.

Video  Fiala v USA: Premiéra v Bílém domě přijal Biden  - Blesk: Maxmilián Nový, Jakub Poláček
Video se připravuje ...

9:00
16. 4. 2024

Děkujeme Vám za sledování přijetí Petra Fialy v Bílém domě online na Blesk.cz. S ohledem na časový posun ve Washingtonu budeme dnes v podvečer sledovat další dění kolem závěru Fialovy návštěvy v USA již v běžném zpravodajství.

Již  ve 14:00 však poběží na Blesk.cz ze studia Blesku přímý přenos rozhovoru s velvyslancem v USA Miloslavem Staškem, se kterým moderátorka Pavlína Horáková probere zákulisí Fialova přijetí v Bílém domě.

Přejeme hezký den.

8:30
16. 4. 2024
!

Jaký je časový harmonogram druhého dne návštěvy Petra Fialy v USA?

  • 18:10 SELČ vystoupení Fialy v Hudsonově institutu
  • 19:40 SELČ jednání v Kongresu USA.
  • Po ceremoniálu u sochy Tomáše Garrigua Masaryka ukončí premiér návštěvu USA večeří s investory a kolem 23:00 místního času (středa kolem 05:00 SELČ)
  • Poté Fiala zamíří rovnou na mimořádný summit EU v Bruselu.
7:45
16. 4. 2024

Petr Fiala (ODS) po politickém programu vyrazil ve Washingtonu za sportem - do hlediště zápasu NHL Washington Capitals vs. Boston Bruins, který skončil výhrou domácích 2:0. Střelecky naprázdno tak vyšla i česká dvojice v prvním útoku Bostonu Pastrňák - Zacha.

Zobrazit celý online

6vox6 ( 17. dubna 2024 06:40 )

Necpěte sem odkazy. Copak nevíte, že nefungují?

6vox6 ( 17. dubna 2024 06:37 )

Oni zavírají Ukrajince na urgentní příjem do psychiatrického ústavu?

6vox6 ( 17. dubna 2024 06:34 )

Pred časem jsi tady hlásal, že za konflikt na Ukrajině jsou zájmy USA. Tak jak to teda je? Zajímá UA USA, nebo ne?

Uživatel_5650027 ( 16. dubna 2024 22:10 )

👏👏👏

Uživatel_5650027 ( 16. dubna 2024 22:07 )

👍👍👍 Fiala kam vleže tam mele Ukrajina! Jako mantru! Jsem urgentní příjem v nemocnici, dali mě na samostatný pokoj, zpráva, zleva Ukrajina. Neustálé návštěvy, které se chovají velmi hlučně.
Spát nelze... Jsou šťastní, neboť jsou v ráji! Přes zeď se dozvídám info, kdo ještě z rodiny přijede do Čech! Kdy bude udělána stopka??! Až někdo Fijalenka chytí pod krkem až FIJALOVÍ!!!???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa