Chlopčíkovo křeslo nabídlo vedení ČT tanečníkovi Janu Tománkovi (52), který poslední ročník strávil na parketu v páru s Ivanou Chýlkovou (60), ale porotcem byl již ve dvou předešlých řadách. Ti, kteří StarDance prošli, se ale nejpřísnějšího porotce ve velkém zastávají.

„Absolutně si neumím StarDance bez Zdeňka Chlopčíka představit! Největší odborník na tanec a oblíbený porotce diváků, ale i nás soutěžících. Byl vždycky spravedlivý a je to skvělý profesionál i člověk. To je, jako kdyby nepokračoval Marek Eben nebo Tereza Kostková! Moc tenhle krok nechápu,“ odpověděla na dotaz Blesku Miss World 2006 Taťána Kuchařová (36), která si v roce 2013 vytančila stříbro.

Nevěřícně kroutí hlavou i herec Zdeněk Godla (48), který v show bavil fanoušky v roce 2021. „Neumím si to představit bez něj. Je to škoda, ne?! Bez něj už to nebude StarDance...,“ konstatoval pobouřeně.

V šoku z rozhodnutí televize je i Dagmar Sobková (42) alias Dasha, která je jako jedna ze sólistek Moondance Orchestra Martina Kumžáka další z ikon populární soutěže. „Zrovna jsme jeli s kapelou na koncert, když jsem v autě nahlas přečetla čerstvou zprávu o ukončení jeho účinkování. Všechny nás to nemile překvapilo a zamrzelo,“ svěřila Blesku zpěvačka.

Anketa

Co říkáte na konec Chlopčíka ve StarDance?

Jsem rád/a
Nejsem rád/a

„Shodovali jsme se vždy v tom, že Zdeněk je věcný, chytrý a vtipný chlapík. Splňoval naprosto skvěle a komplexně roli porotce v tomto pořadu. Navíc byl v zákulisí vždy milý, vstřícný, noblesní. Velká škoda...,“ dodala Dasha.

Fanoušci dokonce začali mluvit i o petici, kterou by zaslali do veřejnoprávní televize! „Vyzývám vládu, aby vyzvala ČT k okamžitému navrácení Zdeňka Chlopčíka do StarDance,“ napsala na instagram herečka Tereza Brodská (55), která přitom dosud neměla se soutěží nic společného.

Z legrace k tomu dokonce vyrobila transparent s nápisem Artists for Zdeněk Chlopčík! Prostě jen pozměnila fotku, na níž při Andělech umělci volali po klidu zbraní v palestinsko- izraelském konfliktu v Gaze.

Video
Video se připravuje ...

Porotce StarDance Zdeněk Chlopčík: Odhalil své soukromí! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Chlopčík je jako znělka

Zpěvačka Monika Absolonová (47): „Myslím, že bude chybět. Patřil ke StarDance stejně jako znělka, Tatiana Drexler, Marek Eben a Terezka Kostková. Anebo hlas shůry Viktora Preisse, dříve pana Otakara Brouska: Živě z Prahy!“

Zpěvák Richard Krajčo (46): „Zmizí ostravská stopa, to je mi líto, ale oba kluci jsou fajn. Show Must Go On – show musí pokračovat...“

Tanečník Marek Dědík (40): „Pan Chlopčík byl můj největší kat a kritik, a i když jsem často s jeho výroky nesouhlasil, tak jsem je respektoval. Nedovedu si představit StarDance bez něj, patří tam jako Marek Eben a taneční parket, na kterém se tančí spoustu let. Jsem velmi zvědavý, jak se nový porotce s tím popere a předvede. Nebude to mít vůbec jednouché, na Chlopčíkovo místo musí přijít velmi osobitý a silný člověk s velkým charakterem a taneční zkušeností.“