Je jasné, že 13. řadu StarDance 2024 bude opět moderovat Tereza Kostková a Marek Eben, jako tomu bylo v předchozích dvanácti řadách. Avšak obsazení poroty se změní určitě, už neuvidíte Zdeňka Chlopčíka. Nahradí ho Jan Tománek, který byl v porotě v letech 2019 a 2021, tedy v 10. a 11. řadě.

Všechny články k aktuálnímu dění najdete také ve speciální rubrice blesk.cz/stardance

StarDance 2024: Kdo se těší na další řadu?

Pozici hlavního choreografa, jímž byl v posledních dvou ročnících Marek Zelinka, si nově rozdělí dva tanečníci, a to Ivana Hannichová a Martin Kolda. „Ivana bude mít na starost přípravu choreografií na úvod přímých přenosů a speciální taneční čísla. Martin bude od začátku červencových zkoušek až po finálový večer nápomocný párům s jejich jednotlivými vystoupeními,“ sdělila Blesku mluvčí ČT Vendula Krejčová, podle jejíchž slov dvanáctá řada StarDance oslovila téměř 4,5 milionu diváků.

Porota

Soutěžící StarDance 2024 - Známá jména

Anketa

Komu budete letos ve StarDance fandit?

Marta Dancingerová
Jana Paulová
Martina Ptáčková
„Chili“ Ta Thuy Dung
Lucie Vondráčková
Patrik Hartl
Filip Blažek
Oskar Hes
Ondřej Ruml
Jiří Ježek

Soutěžící StarDance 2024 - Tanečníci

TERMÍN STARDANCE 2024 Podzim 2024
POČET SOUTĚŽÍCÍCH 10 párů
TELEVIZE ČT
KDO MODERUJE Tereza Kostková / MarekEben
POSLEDNÍ VÍTĚZOVÉ Darija Pavlovičová / Dominik Vodička

Pravidla soutěže

Lístky na StarDance

Lucie Vondráčková (44)

StarDance: Lucie Vondráčková
Autor: Marie Anna Baráková

Lucie Vondráčková, zpěvačka, herečka, dabérka a textařka, vystudovala hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři a úspěšně zakončila i studium kulturologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Dosáhla titulu PhDr.

Poprvé se Vondráčková před kamerou objevila v devíti letech, kdy si zahrála v seriálu Území bílých králů. Na filmovém plátně debutovala rolí švadlenky v pohádce Císařovy nové šaty (1993). Jednu z prvních klíčových rolí dostala v česko-kanadské fantasy Království hříchů (2003).

Dále si zahrála mimo jiné v muzikálu Decibely lásky (2018), v kanadské romantické komedii Dědictví pod psa (2020) nebo v dramatu Bůh nepřítel (2023).

Svou pěveckou kariéru Lucie Vondráčková zahájila v roce 1993 hitem Marmeláda. Od té doby vydala víc než deset alb. V letech 2008 až 2016 získala stříbrného Českého slavíka, v letech 2007 a 2017 bronzového. V roce 2010 byla třetí na Andělech. Kromě zpěvu a herectví se věnuje i dabingu, za což si roku 2011 odnesla cenu Neviditelný herec.

Vondráčková podle zjištění Blesku z konce března jako první vstoupila do souboje o krále a královnu tanečního parketu StarDance 2024. ČT to potvrdila v polovině dubna. „StarDance mi už jednou cestu zkřížila. Bylo to asi před patnácti lety. V té době jsem ale zkoušela v divadle a netroufla jsem si herectví a tanec zkombinovat. No, strašpytel jsem byla. A pak mi to bylo samozřejmě trošku líto,“ přiznala Vondráčková a poděkovala za druhou šanci.

Marta Dancingerová (32)

StarDance: Marta Dancingerová
Autor: Marie Anna Baráková

Na DAMU Marta Dancingerová absolvovala činoherní herectví. Během studia hostovala několika divadlech.

První hlavní roli ztvárnila v jedné z vánočních pohádek České televize s názvem Slíbená princezna (2016), která byla natočena podle předlohy Karla Jaromíra Erbena.

V seriálu Ordinace v růžové zahradě si zahrála boxerku Eriku trpící poporodní depresí. V roce 2021 se předvedla coby Tereza v seriálu Kukačky, který pojednává o rodičích, kterým při porodu vyměnili dítě. Do povědomí milovníků seriálů se dostala coby policejní vyšetřovatelka Radka Vrbová v detektivním seriálu Duch a jako Bára Veselá v úspěšném seriálu Zlatá labuť.

V rozmezí let 2016 a 2019 byla v angažmá ve Švandově divadle, od roku 2020 tak působí jako stálý host. V roce 2022 vydala knížku pro děti s názvem Nikolas a tajemství Snozemě.

Možnost zatančit si ve veleúspěšné show ČT neodmítla, vůbec neváhala. „Nabídku do StarDance jsem přijala, protože bych si strašně vyčítala, kdybych to neudělala. Účast v této soutěži je takový můj malý sen. Takže rozhodnutí bylo rychlé a jasné. Věděla jsem hned, že do toho půjdu,“ prozradila herečka.

Jana Paulová (69)

StarDance: Jana Paulová
Autor: Marie Anna Baráková

Herečka Jana Paulová, tvář seriálů Ordinace v růžové zahradě a Jedna rodina se na parket postaví rok před sedmdesátkou. Stala se tak nejstarší celebritou, která kývla zúčastnit se StarDance.

„Je to výzva, která mě může vyrušit z krásné, radostné, ale přece jen už trochu rutiny natáčení a hraní divadla. Budu mít důvod uvést své tělo do nějakého pohybu, protože lenost v poslední době vítězí nad vědomím, že bych pro sebe měla něco dělat. Mám aspoň motivaci začít tělo zpevňovat. Říkala jsem si, že kdyby to měl být jen tenhle jediný důvod, má to smysl,“ má jasno herečka.

DAMU Paulová absolvovalo v roce 1976. V pražském Divadle Kalich, kde vytvořila komediální dvojici s Pavlem Zedníčkem, odehrála Paulová přes tisíc představení. S vlastním hudebním projektem A proč ne koncertovala po celém Česku. Vydala i stejnojmenné album. Krom toho si zahrála v několika filmech a zážitky ze zahraničních cest vtěsnala do knihy Jak běžet z kopce.

Na filmovém plátně Paulová debutovala v dramatu Svět otevřený náhodám (1971). První z vedlejších rolí ztvárnila v hudební komedii Únos Moravanky (1982), hlavní pak v dramatu Havárie (1985). O té doby šla z role do role. Svůj komediální talent předvedla v třech dílech Kameňáku (2003, 2004, 2005) nebo ve snímku Ženská pomsta (2020).

Martina Ptáčková (26)

StarDance: Martina Ptáčková
Autor: Marie Anna Baráková

Jako malá ke sportu moc netíhla. Jenže v osmi letech ji rodiče přihlásili na cvičení s prvky bojových sportů. Na základní škole zažívala šikanu. Pomohly jí schopnosti z bojových umění. Její bratr Josef je zápasníkem v bojové technice „grappling“.

Martina Ptáčková je osminásobnou mistryní světa v kickboxu. S černým pásem v disciplíně hand to hand combat cvičí elitní vojenské jednotky. „Jsem drsnější než ostatní, což mi pomáhá, ale agresi nechávám v ringu, do běžného života nepatří,“ řekla v rozhovoru pro seriál iDNES.cz Inspirativní ženy.

Jako kickboxerka Ptáčková jistě v show StarDance ..když hvězdy tančí, nebude mít problém s pohybem. Ale snad ji její tanečník ukočíruje tak, aby ho neukopala. ČT jí jistě vybrala někoho ze zkušených matadorů, tedy výborného tanečníka, lektora a choreografa.

StarDance Ptáčková hodlá brát jako svůj nejtěžší zápas a tancování jako největšího soupeře. Přiznala, že nechodila do tanečních a tanec jí vůbec nic neříká. „Myslím, že tanečník, který mě bude mít na starosti, si to se mnou dost užije. Bude muset být hodně empatický, trpělivý a všechno mi desetkrát vysvětlit. Ale každopádně se budu snažit,“ přiznala své obavy Martina.

Chili Ta (31)

StarDance: Chili Ta
Autor: Marie Anna Baráková

Exotická kráska Chili Ta přijal nabídku stát se jednou z účastnic další  X. řady StarDance. Známá influencerka a kuchařka tanec zbožňuje ale přiznala, že i přes prvotní obrovské nadšení musela přemýšlet, jestli takový závazek opravdu zvládne.

„Ale právě možná kvůli té kombinaci strachu a nadšení jsem se rozhodla do toho jít. Věřím, že růst se odehrává právě v tomto průsečíku, kde před vámi stojí něco, co ve vás vzbuzuje vášeň i respekt, ale zároveň věříte, že je ve vašich silách to zvládnout,“ odhodlala se mladá Vietnamka.

Poté, co ČT zveřejnila, že se Chili zúčastní StarDance, musela čelit vlně kritiky diváků, protože byla již v několika reality show. Po MasterChefovi zkusila štěstí v SuperStar a pak šla do reality show Survivor. StarDance je tedy čtvrtý televizní pořad, v němž Chili zabojuje o vítězství.

Na nenávistné komentáře Chili okamžitě zareagovala. Natočila krátké video, ve kterém se hejtrům, kteří ji označili mimo jiné za „vymetačku show“ a předpověděli ji, že brzo půjde ze StarDance domů, vysmála. Ve videu, které natočila hejtrům vyjmenovala, jakých show by se mohla ještě zúčastnit.

Oskar Hes (25)

Oskar Hes
Autor: Marie Anna Baráková

Svou první velkou roli herec Oskar Hes ztvárnil ještě jako student konzervatoře v mysteriózním seriálu s prvky thrilleru Pustina (2016).

Dále se proslavil zejména ve filmech Dukla 61 (2018) a Bratři (2023). Zde si zahrál Josefa Mašína, za což byl nominován na Českého lva.

Tanec má Hes v genech, ale společenskému tanci se nikdy nevěnoval. Jeho rodiče byli oba tanečníci. Otec Richard Hes (†50) tančil ve skupině UNO s Richardem Genzerem, který opět usedne do poroty. Že by mohl mít protekci?!

„Nikdy jsem netančil s partnerkou ani latinu, ani klasiku, takže se moc těším na to, že se v tomto oboru vzdělám a že získám nějaký pevný základ, z něhož budu moct následně vycházet. Chtěl bych jednou svou partnerku vyzvat k tanci a nemuset se toho bát,“ prozradil talentovaný herec.

Filip Blažek (50)

Filip Blažek
Autor: Marie Anna Baráková

Po ukončení Pražské konzervatoře se herec Filip Blažek uplatnil na scénách divadel Karlových Varů a Mostu. Do ABC nastoupil v roce 1994. Vinohrady mu poté nabídli roli v muzikálu Donaha! Ač vystupoval v muzikálu, tancování není jeho parketa.

„Rád se celý život hýbu a tanec je docela těžká disciplína. Hecnu se tedy a naučím se ho!“ slibuje oblíbený herec. Nabídku na StarDance dostal už dříve, byl ale zaneprázdněn natáčením tří řad Případů 1. oddělení, v nichž ztvárnil jednoho z vyšetřovatelů. „Letos jsem v diáři neměl naplánovaná natáčení ani divadla, tak jsem na StarDance kývl,“ vysvětlil Blažek své rozhodnutí.

Na svém kontě má řadu rolí. Prince si zahrál v pohádce Nesmrtelná teta (1993). V roce 2004 se objevil v komedii Duše jako kaviár. Následovalo roadmovie Pusinky (2007) nebo pohádka Kouzla králů (2008). Jednu z klíčových postav ztvárnil v ve sci-fi komedii Probudím se včera (2012) či v komediálním muzikálu Andílci za školou (2022). Jeho jméno zdobí i seriály Letiště, Cesty domů, Přešlapy, Přístav, Slunečná, Černé vdovy či Jedna rodina.

Jiří Ježek (49)

Cyklista Jiří Ježek
Autor: Česká televize

Nejúspěšnější cyklista paralympijské historie Jiří Ježek má už od 11 let amputovanou pravou nohu pod kolenem, jako jedenáctiletý kluk vběhl pod kola náklďáku. I tak našel odvahu přijmout výzvu ČT a účastnit se StarDance.

Ježek přes 20 let sbíral medaile, kde se dalo. Získal na paralympiádách šest zlatých medailí, šest titulů mistra světa a řadu dalších ocenění. Šest let po ukončení kariéry ho čekají opět tréninky. Tentokrát taneční.

„Upřímně jsem neváhal ani chvilku! Beru to jako obrovskou výzvu, nejen vzhledem k té noze,“ svěřil Blesku sportovec, který dodal: „Spíš než z té protézy mám ty pochopitelné obavy ze zvládnutí náročných tanečních kroků, stejně asi jako každý chlap, který nikdy moc netančil. O to víc do toho půjdu s respektem.“

Patrik Hartl (47)

Spisovatel Patrik Hartl
Autor: Česká televize

Vystudoval filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Literární prvotinou spisovatele Patrika Hartla byla v roce 2012 kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel, která se díky velkému zájmu čtenářů dočkala mnoha dotisků.

Následující romány Malý pražský erotikon (2014), Okamžiky štěstí (2016), Nejlepší víkend (2018), 15 roků lásky (2021 a Gazely (2023) získaly ocenění Český bestseller.

Hartlovi hrozí, že ve StarDance bude tancovat tzv. jen o jedné noze. Na únorové lyžovačce v Alpách se totiž vysekal tak nešťastně, že musel s kolenem do Rehabilitační nemocnice Beroun, spadající do zdravotnického holdingu AKESO. „Bolí to, ale jde to,“ nechal se po operaci slyšet spisovatel a režisér pověstný svým hýkavým smíchem.

Přestože po operaci kolene už odhodil berle a ortézu teprve nedávno, do tréninků chce jít naplno. Bez omezení. „Jsem stydlivý a nevím, co se mnou udělá velká pozornost diváků. Možná se rozklepu,“ obává se spíše pohledů z publika než stavu operovaného kloubu.

Ondřej Ruml (42)

Ondřej Ruml
Autor: Marie Anna Baráková

Hudebník Ondřej Ruml, držitel ceny Zpěvák roku v posluchačské anketě časopisu Žebřík, zaujal svou šlapací bednou, do níž si nahrál několik hlasů k pohodové pecce Don’t Worry, Be Happy a stal se finalistou soutěže X-Factor. Skončil druhý.

Již předtím, jej diváci mohli vidět v muzikálech Tajemství, Johanka z Arku nebo v Quasimodovi.

Do povědomí široké veřejnosti se Ruml dostal účastí v třetí řadě úspěšné pěvecké show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas a také ztvárněním Mistra Karla Gotta v minisérii o tragicky zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové Iveta.

Jak Ruml přiznal, s tancem bude rozhodně bojovat. „Vím, že mám špatnou pohybovou paměť, a to pro mě bude největší výzva. Projevilo se to už dříve v divadlech nebo televizních pořadech,“ přiznává StarDance se obává i po fyzické stránce, ale přesto na tuto výzvu těší.

Tanečníci StarDance 2024

Kateřina Bartuněk Hrstková

Kateřina Bartuněk Hrstková
Autor: ČT

Tanečnice a trenérka, je mistryní republiky v showdance latin a ve figurálním valčíku. Je třetí na světě v showdance latin z roku 2016. Vedle showdance se specializuje i na latinskoamerické a standardní tance, na american smooth, street dance, karibské tance a contemporary. V minulém ročníku soutěže byl jejím tanečním partnerem kajakář Vavřinec Hradilek a ve finále obsadili třetí příčku. Letos se soutěže zúčastní i její manžel, tanečník Lukáš Bartuněk.

TŘI OTÁZKY PRO KATEŘINU BARTUNĚK HRSTKOVOU:

Proč jste přijala pozvání do StarDance? Protože to, jak jsem se mohla v minulém ročníku StarDance kreativně vyřádit, mě ohromně bavilo a naplňovalo. Byla to sice makačka, ale i to mě ve výsledku bavilo. Vlastně mi StarDance teď, v čase mezi starým a novým ročníkem, chybí. Život se zdá být takový obyčejný, takže se těším na další pohádkový program.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života?

Z velké části to pro mě po minulém roce bude asi jednodušší, protože vím, do čeho jdu, jak to chodí a co můžu očekávat. Loni pro mě bylo všechno nové a trochu stresující. Letos to budu mít o hodně těžší v tom, že manžel Lukáš mi byl minule obrovskou oporou. Teď tu bude tančit taky, takže budu muset být statečnější, protože to bude záhul pro nás pro oba. Jednou z výzev bude určitě i to, že spoustu nápadů už jsem v předchozí řadě použila, ale něco nového jistě opět vymyslím. S manželem se budeme trošku škádlit, ale i podporovat.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Z předchozího ročníku mám spoustu skvělých přátel, takže doufám, že letos bude zase super parta. Těším se na to, jak zase profesně vyrostu. Hodně jsem se toho totiž minule naučila, zmoudřela jsem. Doufám, že budu zase lítat, že budou zvedačky. Nemůžu se dočkat, až nový ročník začne!

Adriana Mašková

Adriana Mašková
Autor: ČT

Mistryně republiky ve standardních i latinskoamerických tancích. Ve StarDance si s hercem Janem Cinou v roce 2021 vytančila titul král a královna tanečního parketu. V roce 2019 byl jejím tanečním partnerem herec a divadelní režisér Miroslav Hanuš. S cukrářem Josefem Maršálkem loni obsadila pátou pozici.

TŘI OTÁZKY PRO ADRIANU MAŠKOVOU:

Proč jste přijala pozvání do StarDance? Vnímala jsem to tak, že pokud mi produkce zavolá, že by o mě do nadcházející řady stáli, znamená to, že do toho mám jít. Opravdu si neumím představit, že bych nabídku odmítla, protože je to výjimečný projekt, jenž spojuje mnoho věcí, které mám tolik ráda.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? Tohle je pro mě poprvé, kdy se budu účastnit ve dvou navazujících letech, protože dříve jsem měla mezi jednotlivými ročníky vždy pauzu. Zjišťuji, že v něčem to bylo příjemné. Člověk se uklidnil, srovnal si priority a věci, které nestíhal v průběhu soutěže. Teď je naopak zajímavé, jak najednou všechno běží rychle. Mám pocit, že mi ještě trochu dobíhá energie z minulého ročníku, a těším se, že na ni budu moct hezky navázat.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Očekávám, že zase sesbírám nové zkušenosti, protože po každé StarDance jsem do života od svých tanečních parťáků načerpala něco, co jsem přesně v ten moment potřebovala. Jsem zvědavá na to, kdo bude mým tanečníkem letos, co si z naší spolupráce odnesu a jaké zkušenosti mi to předá jak z toho pedagogického, tak i tvůrčího hlediska.

Lenka Nora Návorková

Lenka Nora Návorková
Autor: ČT

Čtyřnásobná mistryně ČR v latinskoamerických tancích v mládežnické kategorii se v soutěži StarDance objeví už počtvrté. V roce 2018 se s hercem Jiřím Dvořákem stali vítězi devátého ročníku. Jedenáctou řadou protančila se zpěvákem Miraiem Navrátilem. Loni vytvořila v soutěži pár s hercem Markem Adamczykem, obsadili šesté místo.

TŘI OTÁZKY PRO LENKU NORU NÁVORKOVOU:

Proč jste přijala pozvání do StarDance? Věděla jsem, že i tentokrát je to nabídka, která se neodmítá. Opravdu mě potěšilo, že o mě má realizační tým ještě zájem a třeba má i vizi, že do soutěže můžu ještě přinést něco nového, a že se jim třeba líbí moje choreografie. Letos je to poprvé, co do soutěže vstupuji rovnou po minulém ročníku. Vždycky jsem si říkala, že na odpočinek ten rok volna potřebuji, ale teď jsem se musela rychle zregenerovat, protože za chvilku začínáme.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? Velká výzva to bude určitě fyzicky, protože člověk nemládne. V tuto chvíli vlastně nikdo nevíme, s kým budeme v páru, jak se nám bude trénovat… Živé přenosy mám paradoxně moc ráda. Sice jsou vyčerpávající, ale zároveň mě nabíjejí energií. Člověk dře na tréninku, povede se mu tanec, porota ho pěkně ohodnotí, a ještě jako bonus třeba postoupí do dalšího kola. V tu chvíli se mi najednou ta ztracená energie ihned vrátí a můžu hned v neděli začít nanovo.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Těším se na nová přátelství. Jsem velmi zvědavá, s kým budu tančit, jestli si spolu sedneme. Se svými tanečníky to vždy beru jako osudové setkání nebo partnerství, takže se moc těším na novou tvář. Také očekávám nové životní zkušenosti.

Tereza Prucková

Tereza Prucková
Autor: ČT

Tanečnice, lektorka a choreografka. Tančí od sedmi let a je několikanásobnou finalistkou mistrovství České republiky. Po ukončení soutěžní kariéry se přirozeně zaměřila na trenérství a porotcování sportovního tance, výuce pro veřejnost a choreografii, čemuž se věnuje dodnes. Tančila i na divadelních prknech, např. v muzikálech Aida, Mamma Mia!, Lucie, větší než malé množství lásky, Rocky nebo v představení Tango, ó tango. Ve StarDance se objeví již po páté – v prvním ročníku tančila po boku herce Jana Čenského, v pátém se protančila do finále s hokejistou Martinem Procházkou. Taneční pár tvořila také se zpěvákem Radkem Bangou a hercem Zdeňkem Godlou.

TŘI OTÁZKY PRO TEREZU PRUCKOVOU:

Proč jste přijala pozvání do StarDance? Je pravda, že od té doby, co mám děti, je pro mě rozhodování složitější. Už není jen o mně. Ale můj muž a moje rodina jsou mi velikou oporou a v podstatě to naplánovali za mě. Tak jsem si řekla, že do toho do pětice půjdu! Mrzelo by mě, kdybych odmítla.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? V tomto směru je pro mě výhodou, že už vím, do čeho jdu, co můžu očekávat. Alespoň trochu. Takže samotného úkolu se nebojím, na ten se naopak moc těším.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Věřím, že poznám spoustu dalších šikovných a inspirativních lidí. A co se týče profese, moc bych si přála, aby se mi podařilo správně „přečíst“ dotyčného tanečního partnera, najít a vyzdvihnout jeho silné stránky, správně zvolit hudbu, napasovat choreografii, kostýmy a celkový příběh. Je to úplně jiné než soutěžní tancování. Tvořit choreografie tak, aby do sebe vše zapadlo, mě ohromně baví, tak snad se dílo podaří!

Andrea Třeštiková

Andrea Třeštiková
Autor: ČT

Tanečnice, lektorka, trenérka a porotkyně. Tančí od šesti let. V roce 2014 se stala mistryní České republiky profesionálů. V amatérské kategorii je také čtyřnásobnou vicemistryní České republiky. Ve standardních tancích reprezentovala na evropských a světových šampionátech. V taneční soutěži StarDance se představila v osmé řadě, kdy tvořila pár s hercem Romanem Zachem. Umístili se na čtvrtém místě.

TŘI OTÁZKY PRO ANDREU TŘEŠTIKOVOU:

Proč jste přijala pozvání do StarDance? Nabídku jsem nečekala, ale moc mě potěšila. Jsem ráda, že se po osmi letech můžu StarDance opět účastnit!

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? Těším se na novou osobnost, kterou poznám, na tvůrčí tým – a vůbec na celou partu lidí okolo StarDance. Je to velký výdej emocí, psychických i fyzických sil. Člověk se musí hodně věnovat přípravě, intenzivnímu tréninku a nakonec to, co natrénoval, s lehkostí předvést divákům. Snažím se nepřipouštět si, že mě sledují tisíce lidí, protože bych byla více nervózní – a já si to chci hlavně užít.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Těším se na nové výzvy, na spoustu příjemných, ale i náročných chvil strávených v této soutěži. Doufám, že mi StarDance přinese radost stejně tak, jako mi ji přinesla před osmi lety.

Lukáš Bartuněk

Lukáš Bartuněk
Autor: ČT

Tanečník, choreograf a trenér. Vyrůstal v taneční rodině – jeho rodiče jsou trojnásobnými mistry světa v latinskoamerických tancích, on však začal tančit až ve třinácti. S Kateřinou Bartuněk Hrstkovou jsou několikanásobnými mistry ČR v showdance latin a ve stejné disciplíně jsou také čtyřnásobnými finalisty mistrovství světa. Spolu s Kateřinou strávili čtyři roky v USA, kde se Lukáš zúčastnil populární televizní soutěže So You Think You Can Dance a umístil se ve třicítce nejlepších tanečníků Ameriky. Soutěže StarDance se účastnil již v šesté řadě a jeho taneční partnerkou byla violistka Jitka Hosprová.

TŘI OTÁZKY PRO LUKÁŠE BARTUŇKA:

Proč jste přijal pozvání do StarDance? Pozvání do StarDance jsem přijal z několika důvodů. Jednak mám rád tu výzvu vymyslet s celebritou perfektně, na míru vytvořenou sestavu, natrénovat ji a předvést se s ní. Zároveň se v soutěži pomyslně utkám se svou manželkou. Mohl by mezi námi nastat i nějaký velký souboj. Možná to bude spíš souhra, ale myslím si, že by to každopádně mohlo být pro diváky zajímavé. Samozřejmě doma víme, kdo je lepší tanečník. Je to moje žena, ale to jí nesmíme říkat.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? Nikdo ve StarDance dlouho neví, s kým bude tančit. Každý člověk je unikát a je třeba, abych vymyslel choreografii, která bude bavit moji taneční partnerku a zároveň osloví diváky. Hodně záleží i na tom, ve které části soutěže se zrovna nacházíte. A to je výzva. Největší stres mám z toho, že spletu choreografii.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Ze StarDance bych si nejradši odnesl pocit, že jsme spolu všichni utvořili úžasný tým. Vím, že se to třeba minulou řadu povedlo. Byli tu lidé, kteří se semkli, a i když někdo nepostoupil, zůstali kamarády. Během roku jsem neustále zavřený ve svém studiu, kde potkávám stále ty stejné známé, takže tohle bude trošku jiný svět a poznám někoho nového.

Jakub Mazůch

Jakub Mazůch
Autor: ČT

Lektor, tanečník a choreograf. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích. Zlatý medailista na Světových tanečních hrách na Tchaj-wanu v roce 2013 v trojkombinaci karibských tanců. A ve stejném roce stříbrný na Světových hrách v Kolumbii v salse a mistr Evropy. Tanci se věnuje od šesti let. Od roku 2007 je tanečníkem Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě. Se snowboardistkou Evou Adamczykovou se loni protančili do finále a skončili na druhém místě.

TŘI OTÁZKY PRO JAKUBA MAZŮCHA:

Proč jste přijal pozvání do StarDance? StarDance byl pro mě úžasný zážitek, tanec je sám o sobě droga a v tomhle projektu je to ještě intenzivnější a návykovější. Ohromně jsem si to užil a euforie z tohoto zážitku mi vydržela poměrně dlouho. Pak se to ale uklidnilo, emoce dozněly a zazvonil telefon s nabídkou. Přišlo to v ten pravý čas, kdy už jsme to doma měli v klidu rozhodnuto, a jasná odpověď tedy zněla: „Ano!“

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? S Evou Adamczykovou jsme neustále zažívali mediální tlak. Museli jsme kolo od kola potvrzovat, že jsme adepti na finále. Rád bych se s takovými situacemi naučil pracovat. Cítím totiž, že potřebuji prostřednictvím tance rozdávat hlavně radost. Velmi mě nadchlo, že sledovanost pořadu byla obrovská. StarDance má mnoho fanoušků, a tak chci v šíření své radosti pokračovat, protože mě to naplňuje.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Tanec miluji a nemůžu bez něj existovat, to je jasná věc. Chci být spontánní. Nechci nikomu nic dokazovat. Prostě jen být a tančit, ať už to dopadne jakkoliv.

Robin Ondráček

Robin Ondráček
Autor: ČT

Tanečník, lektor, choreograf. V letech 2021 a 2023 obsadil čtvrtou pozici na mistrovství světa v deseti tancích profesionálů. Soutěže StarDance se zúčastnil už dvakrát. V deváté řadě tvořil na parketu pár se zpěvačkou Monikou Bagárovou a v jedenácté s herečkou Marikou Šoposkou.

TŘI OTÁZKY PRO ROBINA ONDŘÁČKA:

Proč jste přijal pozvání do StarDance? Ve StarDance jsem byl už dvakrát a je to vždycky příjemná zkušenost, člověk pozná příjemné lidi z různých oborů, od kterých je možné se toho hodně naučit. Měl jsem štěstí a v předchozích řadách jsem poznal mnoho nových přátel. Tancovat v přímém přenosu je příjemný adrenalin. Především se mi na této soutěži líbí, že popularizuje tanec a přivádí dospěláky i děti do tanečních kurzů a do tanečního prostředí. Tancuji už pětadvacet let a určitě bych neměnil.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? Už vím, do čeho jdu, takže si ostatní povinnosti můžu lépe zorganizovat. S učením amatérů mám dlouholeté zkušenosti, takže tento aspekt za výzvu nepovažuji. Výzvou bude, že každá osobnost potřebuje jiný tréninkový přístup. Navzdory tomu, že jsou známí a zvyklí vystupovat před lidmi, tady vystupují s něčím, v čem nejsou kovaní. A právě to je pro ně takový osobní boj. Na nás profesionálních tanečnících je navodit taneční atmosféru tak, aby se naše protějšky cítily dobře.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Rád bych se dostal do finále. Už jsem totiž vypadl jako první, pak v půlce, takže teď by to mohlo klapnout. Ne, vážně, žádná velká očekávání si nevytvářím, protože ta se pak od reality dost odklání. Těším se z toho, co přichází, a vše s pokorou přijímám. Byl bych rád, kdybychom si s taneční partnerkou porozuměli lidsky, abychom se u toho nasmáli. Už se těším na momenty před přímými přenosy, kdy má člověk lehce zvláštní pocit. Není to nervozita, ale spíš takové provozní napětí.

Martin Prágr

Martin Prágr
Autor: ČT

Tanečník, choreograf a lektor, vítěz mistrovství republiky, začal s tancem v sedmi letech. V seriálu České televize Dobré ráno, Brno! si zahrál v 6. epizodě. Soutěže StarDance se zúčastnil už třikrát a jeho tanečními partnerkami byly biatlonistka Gabriela Soukalová, herečka Simona Babčáková a ve dvanáctém ročníku tančil s modelkou a moderátorkou Ivou Kubelkovou a skončili čtvrtí.

Dominik Vodička

Dominik Vodička
Autor: ČT

Tanečník, choreograf a trenér. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických a standardních tancích. Držitel ceny Thálie v kategorii tance a pohybového divadla. V roce 2019 StarDance vyhrál s taneční partnerkou Veronikou Khek Kubařovou. V roce 2021 tančil se zpěvačkou Terezou Černochovou. Podruhé v soutěži zvítězil s herečkou Darijou Pavlovičovou v roce 2023, a je tak úřadujícím králem tanečního parketu.

TŘI OTÁZKY PRO DOMINIKA VODIČKU:

Proč jste přijal pozvání do StarDance? Mojí motivací je třináctka, protože je to moje šťastné číslo. Trošku jsem se bál, že už další šanci nedostanu. Díky bohu ale přišla. Třináctku mám na noze už deset let vytetovanou a je to číslo, které je pro mě osudové. Jsem zvědavý, co mi letos přinese ve StarDance.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? Je to ohromná výzva. Nezklamat a ukázat divákům, že mám pořád co nabídnout. Je to krásný projekt a člověk se v něm chce udržet co nejdéle. V průběhu soutěže se energie často střídá s emocí a je to soutěž, která vás nabije, ale zároveň jí ze sebe něco odevzdáváte. Emoce během tréninkového týdne a přímých přenosů lítají úplně neskutečně. StarDance miluji, můžu díky tomuhle pořadu kreativně přenášet svoje myšlenky do soutěžních tanců.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala? Doufám, že zase bude parta úžasných lidí, kteří si budou navzájem přát úspěch, že tam nebude nikdo, kdo by tu přátelskou atmosféru nějak narušoval. Přeju si také, aby letošní ročník zajímal a bavil diváky zase o trochu víc než v minulosti. A hlavně si přeju, aby se tanec dál dostával do povědomí lidí. Doufám, že se bude naše kulturní taneční dědictví nadále rozrůstat.

Porota StarDance 2024: Kdo v ní je

Tatiana Drexler

Tatiana Drexler
Autor: profimedia.cz

Tatiana Drexler, která se porotkyní StarDance poprvé stala v roce 2007, je několikanásobná mistryně Slovenska a semifinalistka mistrovství světa profesionálů. Se svým někdejším manželem a tanečním partnerem Peterem Ingrišem se devětkrát probojovali do finále mistrovství Německa, kam v roce 1987 emigrovali.

Po desetiletém manželství se rozvedli. Posléze se provdala za kriminalistu Hartmuta Hoppa, se kterým se seznámila při autonehodě, kterou způsobila.

Richard Genzer

Richard Genzer
Autor: Profimedia

Richard Genzer, známý jako Geňa, si v roce 2018 ve StarDance zatančil s Janou Zelenkovou. Vypadli jako čtvrtí, obsadili tedy 7. místo. Rok nato usedl do poroty. Herec, komik, moderátor, zpěvák, tanečník, bavič, scenárista, choreograf a dabér vystudoval taneční konzervatoř, kde si padl do oka se spolužákem Michalem Suchánkem. S ním účinkoval mimo jiné v pořadu Tele Tele nebo v Partičce.

Jako herec se Genzer předvedl ve dvou dílech Kameňáku 2 a 3 (2004 a 2005), v komedii Sněženky a machři po 25 letech (2008) nebo v jedné z hlavních rolí v komedii Vybíjená (2015).

Jan Tománek

Jan Tománek ve StarDance
Autor: Česká televize

Jan Tománek se v letech 1998 až 2000 jako tanečník stal se svou partnerkou a budoucí manželkou Kamilou Tománkovou vicemistrem ČR v kombinaci v kategorii dospělí. V roce 2000 získal coby trenér a choreograf titul vicemistra Evropy v latinských formacích.

Ve StarDance je Tománek od roku 2006, tedy od 1. řady. S moderátorkou Jolanou Voldánovou vypadli čtvrtí. V letech 2019 a 2021 byl porotcem 10. a 11. řady taneční soutěže StarDance společně s Richardem Genzerem, Tatianou Drexler a Zdeňkem Chlopčíkem. V roce 2023, tedy ve 12. řadě StarDance, tančil s herečkou Ivanou Chýlkovou, vypadli druzí. Letos opět zasedne do poroty, kde nahradí Zdeňka Chlopčíka.

Pravidla show

Soutěžní pár tvoří profesionální tanečnice nebo tanečník a mediálně známá osobnost jiné profese. Každý pár tančí předem určený druh tance a soutěží s ostatními páry o body porotců a o hlasy televizních diváků. Pár, který obdrží nejnižší hodnocení, v soutěži nepokračuje.

Lístky na StarDance

Vstupenky na StarDance se zatím v žádné řadě veřejně neprodávaly. Tanečního večera na výstavišti v Holešovicích se zpravidla účastnili známí tanečních párů, poroty či televizního štábu, někdy i politici. Zatím není jasné, zda to tentokrát nebude jinak...

 

StarDance 2023: Soutěžící a jak vypadávali

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

Herec David Prachař, nejstarší účastník 12. řady soutěže, s tanečnicí Zuzanou Dvořákovou Šťastnou vypadli jako první. Ještě před začátkem soutěže poskytl se svou taneční partnerkou rozhovor, který najde ZDE.

Ivana Chýlková a Jan Tománek

Porota herečce Ivaně Chýlkové a jejímu tanečnímu partnerovi Janu Tománkovi moc nepřála. Jejich waltz ohodnotila jen 14 body. A druhý večer, to byl krach. Obsadili deváté místo.

Video
Video se připravuje ...

Farářka Martina Viktorie Kopecká v BleskDance: Se svými hejtry jsem si to vyříkala! Blesk TV

Richard Krajčo a Dominika Rošková

Zpěvák a herec Richar Krajčo patřil mezi favority. Jeho odchod hned překvapil nejen jeho a tanečnici Dominiku Roškovou, ale i kapelu Kryštof, jejímž je frontmanem. 

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Tereza Mašková, vítězka páté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, byla s tanečníkem Danielem Kecskemétim vyřazena v pátém kole.

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Jejich postup do dalších kol zarazil latinskoamerický tanec jive. Sice od porotců dostali 21 bodů, což nebylo vůbec málo, diváci pár ale nepodpořili.

Josef Maršálek a Adriana Mašková

„Myslím, že odcházíme šťastní a naplnění. Prošli jsme krásnou a pro mě nečekanou cestu. Josef je skvělý člověk a děkuji, že jste mě s ním spojili. Bylo to pro mě velmi obohacující,“  řekla Adriana Mašková poté, co byla se svým parťákem vyhozena. 

Iva Kubelková a Martin Prágr

Moderátorka a modelka Iva Kubelková a tanečník Martin Prágr, který ve StarDance účinkoval již potřetí, byli vyřazeni těsně před branami finále. Skončili na čtvrtém místě.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Vavřinec Hradilek, který v roce 2012 přivezl z londýnské olympiády stříbrnou medaili za svůj výkon ve vodním slalomu na kajaku, s tanečnicí Kateřinou Bartuněk Hrstkovou ve StarDance dosáhli na pomyslný bronz.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva Adamczyková, která v roce 2014 vybojovala zlato ve snowboardcrossu na olympijských hrách v Soči, společně s tanečníkem Jakubem Mazůchem skončili druzí.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Oba olympioniky porazila herečka Darija Pavlovičová, kterou k vítězství přivedl sportovní a divadelní tanečník, choreograf a trenér Dominik Vodička. Ten v roce 2019 vyhrál ve dvojici s herečkou Veronikou Khek Kubařovou desátou řadu StarDance.

Fotogalerie
43 fotografií