Prestižní štafetu hlavního choreografa, který na páry dohlíží a vymýšlí s nimi skupinové choreografie, převzal před třemi lety po Janu Onderovi (38). Právě on se tehdy loučil se soutěží velmi nerad a doplatil na změnu vedení po 11 letech.

Jeho nástupce Zelinka ale vydržel tanečně »koučovat« jen dvě řady StarDance. Další smlouvu s ČT už podle svých slov nepodepíše! „Je to moje rozhodnutí. Ale nechci to dál komentovat, abych zbytečně neztěžoval nástup někomu, kdo tam bude letos na podzim po mně,“ potvrdil Blesku sám Zelinka. Po vynuceném konci obávaného kata Chlopčíka je tak další výraznou osobností nejsledovanější taneční show, která jde z kola ven. 

Na rozdíl od něj už po minulém ročníku ale tušil, že bude končit. „Uvidí se, jestli ČT o mě bude mít zájem. Těžko o tom mluvit, dneska jsme skončili a je potřeba si od toho odpočinout a bude se slavit,“ mlžil Blesku Zelinka, soutěžícími přezdívaný Lord Voldemort, ohledně svého dalšího angažmá v pořadu přímo po vítězství Dariji Pavlovičové (22) a Dominika Vodičky (27) v loňském ročníku.

A nezastíral, že StarDance jsou až moc velké nervy... „Během přenosu jsem vzadu vystresovaný. Koukám na obrazovku a přeju si, aby se všechno povedlo. Jsou to velké nervy, když člověk prožívá všechny ty zkoušky s nimi a je u prvních tanečních krůčků,“ dodal choreograf.

3 otázky pro Marka Zelinku

Co obnáší práce hlavního choreografa ve StarDance?

„Nacvičovat s páry skupinová čísla, ale hlavně být nejbližší spojka mezi nimi a ostatními profesemi show. Čili dohlížel jsem na ně, pomáhal jim, konzultoval nápady a pak to posílal dál. Řešil jsem to s dramaturgií a tak dále. Byl jsem pro ně třetí oko a zároveň věděl, co dělají i jiné páry, takže jsem jim uměl poradit, jak se odlišit. Prostě taková holka pro všechno.“

V minulé řadě se vám prý mezi páry přezdívalo Lord Voldemort podle Pána zla z Harryho Pottera! Proč?

„Tak o tom vůbec nevím...“

Některé páry si prý stěžovaly, že jste jim až moc zasahoval do choreografií...

„Každá moje zásadnější připomínka musela být v předstihu před tím dílem. Neřekl bych jim to ve středu, když v sobotu už mají vystupovat. Snažil jsem se být citlivý, zvlášť když to bylo blízko přenosu. Chtěl jsem jim pomoct, aby byli co nejlepší. Člověk musel být důsledný. Dělal jsem to pro jejich dobro.“

Skončí i Kostková?

Nikdo nemá nic jistého, dokonce ani moderátoři Marek Eben (66) a Tereza Kostková (47). „Všichni v tom pořadu jsou nahraditelní. Úplně všichni! Teď to byl Chlopčík, pak to může být klidně někdo mnohem zářivější,“ naznačil tanečník a bývalý hlavní choreograf StarDance Jan Onder.

Shodou náhod se Blesk ze zákulisí dozvěděl, že během poslední sezony musela jít na kobereček i Kostková. „Přišlo na ni hodně stížností od lidí za to, že v přímém přenosu řekla slovo svině před dvaadvacátou hodinou,“ tvrdí zdroj.

Video
Video se připravuje ...

Krajčo po erotickém tanečku s Roškovou: Omluva krásné tanečnici! Markéta Reinischová

Fotogalerie
44 fotografií