Nikdo neví dne ani hodiny. Skončit musel nejen Chlopčík, ale na vlastní žádost odchází i hlavní choreograf Marek Zelinka (37). A byť se to zdá jako naprosto šílené, vedení ČT by mohlo uvažovat i o změně moderátorů StarDance.

Sprosté slovo

„Všichni v tom pořadu jsou nahraditelní. Úplně všichni. Teď to byl Chlopčík, pak to může být klidně někdo mnohem zářivější,“ naznačil Blesku dlouholetý tanečník a později rovněž nesmlouvavě »odejitý« hlavní choreograf soutěže Jan Onder (38).

Zdroj ze zákulisí Blesku navíc potvrdil, že poslední ročník musela Kostková na kobereček. „Přišlo na ni hodně stížností od lidí za to, že řekla v přímém přenosu slovo »svině« před dvaadvacátou hodinou,“ tvrdí zdroj. Stalo se tak ve chvíli, kdy se rozhodovalo, zda vypadne růžová SuperStar Tereza Mašková (27), nebo cukrář Josef Maršálek (42), který tančil s Adrianou Maškovou (26), totiž pronesla: „Taková svině nejsem, abych začínala od příjmení...“

Rozhodnutí ČT

Blesk proto vznesl dotaz přímo v České televizi, jaká je budoucnost oblíbené moderátorské dvojice v pořadu. „Změny na postech moderátorů se nechystají. Zůstává populární dvojice Tereza Kostková a Marek Eben,“ sdělila Blesku tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová (48), a uklidnila tak všechny diváky.

Sama mluvila o konci

Úvahy o možném odchodu ze StarDance šířila před koncem loňského roku i sama Kostková. „V naší profesi je strašně důležitý umět některé věci včas pustit. A musím říct, že o tom seriózně už léta přemýšlím, že chci tenhle moment poznat,“ řekla třeba v pořadu Na kafeečko s Miluší Bittnerovou (45) a naznačila, že všichni by měli být připraveni na to, že se může změnit i osvědčená moderátorská sestava. „Mění se doba, mění se koncept, měníš se ty...“ vysvětlovala.

Dva místo jednoho

Pozici hlavního choreografa, kterým byl v posledních dvou ročnících Marek Zelinka, si nově rozdělí dva tanečníci – Ivana Hannichová a Martin Kolda. „Ivana bude mít na starost přípravu choreografií na úvod přímých přenosů a speciální taneční čísla. Martin bude od začátku červencových zkoušek až po finálový večer nápomocný párům s jejich jednotlivými vystoupeními,“ sdělila Blesku mluvčí ČT Krejčová.

Porota dál ve třech

V historii pořadu byly zatím nejvíc turbulentní změny v řadách porotců. Od roku 2006 se mezi nimi vystřídalo 16 osobností. Například Vlastimil Harapes (77), Michael Kocáb (69) či Mahulena Bočanová (57). Až do roku 2023 ale pro páry zvedali čísla v hodnocení čtyři porotci, v posledním, dvanáctém ročníku se ale ze čtyřčlenné poroty stala tříčlenná. A tak to zůstane i letos. „Porota usedne ve složení Jan Tománek, Tatiana Drexler a Richard Genzer,“ potvrdila mluvčí ČT Krejčová.

Tereza má kšeft i na Nově

Z veřejnoprávní televize se Tereza Kostková (47) navíc pomalu přesouvá na komerční Novu. Nejen, že tam účinkuje v seriálu Jedna rodina, ale teď se stala i moderátorkou a tzv. průvodkyní nového pořadu Kyber tabu na platformě Voyo. Projekt z dílny novinářky a kreativní producentky Libuše Šmuclerové (61) bude vyvracet dezinformace a zvyšovat mediální gramotnost. „Jako celek je Kyber tabu určeno pro širokou cílovou skupinu, bez ohledu na věk či vzdělání tak, aby si každý v projektu našel své a informace mu pomohly v každodenním životě, sloužily mu k orientaci kdykoliv, když bere do ruky mobil,“ vysvětlila Šmuclerová. Jednotlivá videa pak diváci najdou na webu nova.cz.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Kostková: Nejvěrnější fanynka StarDance? Manželka Marka Ebena! Markéta Reinischová

Fotogalerie
58 fotografií