Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Operátorka popsala dramatický zásah v Pardubicích: Muž na ulici přestal dýchat!

Autor: pma - 
5. dubna 2024
10:34

Operátorka Soňa ze Záchranné zdravotnické služby Pardubického kraje popsala na sociálních sítích hovor, který jejich dispečink obdržel tento týden. Volající prosil o pomoc pro mladého muže, který náhle zkolaboval a nedýchal. Operátorka zachovala chladnou hlavu a navedla volajícího k zahájení resuscitace. Díky té se po příjezdu záchranářů podařilo obnovit oběh a pacient byl převezen do nemocnice.

Práce na záchranářském dispečinku je náročná. Své o tom ví i operátorka Soňa. Ta ve středu odpoledne přijala hovor, ve kterém jí rozrušený muž sdělil, že potřebuje okamžitě pomoc. Jeho kamarád na ulici zkolaboval a přestal dýchat. 

Dispečerka začala mladíka po telefonu okamžitě instruovat, jak má začít svého přítele resuscitovat. V tu chvíli také na místo vyslala dva výjezdové záchranné týmy a také leteckou Zdravotnickou záchrannou službu Královéhradeckého kraje.

Boj o život mladého muže naštěstí skončil šťastně. „Veškeré úsilí padlo na úrodnou půdu a u pacienta došlo k obnově oběhu. Po zajištění byl pacient předán do další péče Letecké záchranné služby a byl transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ dodali záchranáři na sociální síti. 

K zásahu, který naštěstí skončil s dobrým koncem, záchranářům poděkovali i lidé na sociálních sítích. „Opravdu smekám a moc děkuju! Sanitka přijela neuvěřitelně rychle, ale obrovské štěstí měl mladý muž na svého kamaráda, který nezaváhal v pomoci ani na vteřinu. Byl úžasnej,“ popsala Michaela. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání